Patron timişorean cercetat penal pentru un prejudiciu de șase milioane de lei

descindere

Locuința unui patron timișorean, bănuit de evaziune fiscală în valoare de șase milioane de lei, a fost luată cu asalt, luni, de oamenii legii. Aceștia au mai efectuat percheziții și la punctele de lucru ale firmelor Malpensa și Best Consulting, deținute de omul de afaceri, de unde au ridicat mai multe bunuri probatorii (facturi, avize, note de recepție etc.).

Cazul este instrumentat de polițiștii de investigare a criminalității economice, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș. Potrivit anchetatorilor, patronul suspect în dosar, în calitate de administrator al unei firme cu obiect de activitate ”fabricarea materialului lemnos”, ar fi înregistrat în evidența contabilă achiziții fictive de mărfuri (piese, vagoane, locomotive), în scopul reducerii impozitului pe profit și a TVA-ului. Prin aceste operațiuni, există suspiciunea că omul de afaceri ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproape șase milioane de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, procurorul Simona Vandici-Dobra, în acest dosar ”s-a început urmărirea penală <<in rem>>, adică împotriva faptei, în urma unei plângeri formulate de finanțe. Urmează ca procurorul de caz să analizeze înscrisurile ridicate, iar apoi, în funcție de ceea ce va constata, să dispună și alte măsuri”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *