Patrimoniul sub reflectoare. Timişoara: Cartierul Fabric – Lumi în destine”

"Patrimoniul sub reflectoare. Timişoara: Cartierul Fabric - Lumi în destine"

Universitatea Politehnica Timișoara și Muzeul Național al Banatului, în parteneriat cu Asociația Timișoara Capitală Europeană a Culturii vor organiza joi, la ora 18, vernisajul virtual al expoziției „Patrimoniul sub reflectoare. Timişoara: Cartierul Fabric – Lumi în destine”.
Evenimentul va avea loc în format hibrid atât la Mansarda Bastionului Maria Theresia, str. Martin Luther nr. 4, cât şi în transmisie live pe platformele Zoom, Facebook și YouTube. Înscrierile pentru participarea prin Zoom se fac completând formularul: https://bit.ly/3k7Uts3.

„Vino alături de noi și redescoperă atmosfera de altădată a cartierului Fabric! Descoperă expoziţia stradală cu cele 18 panouri informative din cartierul Fabric, alături de experții de la Muzeul Național al Banatului, care vor transmite live din fața Bisericii Millenium și din Depoul de Tramvaie, de unde îți vor împărtăși detalii mai puțin cunoscute despre clădirile și monumentele din patrimoniul timișorean.

Află cum poți călători în atmosfera cartierului Fabric de altădată cu ajutorul aplicaţiilor mobile și de realitate augmentată, prezentate în cadrul vernisajului, și familiarizează-te cu multiplele poveşti ale urbei de pe Bega, povești ale patrimoniului cultural și istoric, ale dezvoltării tehnice, ale comunităților și vecinătăților, ale locuitorilor – online, pe https://spotlight-timisoara.eu/ .

Anul 2021 are ca temă Văzul și te invită virtual să retrăiești alături de noi atmosfera din cartierul Fabric prin expoziția din Bastionul Maria Theresia <<Patrimoniul sub reflectoare. Cartierul Fabric – Lumi în destine>>, expoziția stradală din cartierul Fabric, cu panourile informative amplasate în 18 locații emblematice din Fabric, secțiunile dedicate cartierului din cadrul paginii web: https://spotlight-timisoara.eu/ – cu informații despre 16 stații din cartierul Fabric , însoțite de poze și imagini video, atât actuale, cât și vechi (secțiunea Repere) și fragmente care ilustrează viața cotidiană a cartierului Fabric, (secțiunea Secvențe).

Aplicațiile mobile și de realitate augmentată Spotlight Heritage – disponibile atât pentru utilizatorii de Android, cât și cei de Apple – vor identifica cele 18 locuri din cartierul Fabric, prezentate prin mai multe metode: text cu informații despre loc și amintirile personajelor de la fiecare punct emblematic, redactate sub formă de text, o galerie de imagini – atât actuale, cât și imagini vechi, clipuri video și imagini 360 grade din fiecare spaţiu în parte, astfel încât oricine să își poată crea senzația de a fi în interiorul clădirii sau în fața acesteia. În plus, odată ce te afli în preajma cartierului Fabric și în fața unei clădiri, funcția de realitate augmentată (AR) va recunoaște clădirea și îți va oferi informații despre ea. Îndreptând camera telefonului către clădirea respectivă, vei putea vedea fațada veche a clădirii suprapusă peste cea actuală. Descarcă aplicațiile mobile: pentru utilizatorii Android: https://is.gd/SjiIgv, pentru utilizatorii iOS: https://is.gd/y6JxeV„, transmit organizatorii.

” Spotlight Heritage Timişoara – Patrimoniul sub reflectoare” este o iniţiativă culturală digitală a Universităţii Politehnica Timişoara, prin Centrul de eLearning şi Centrul Multimedia, realizată în parteneriat cu Muzeul Naţional al Banatului şi parte a Programului Timişoara Capitală Europeană a Culturii. Proiectul este co-finanţat de Primăria Municipiului şi Consiliul Judeţean Timiş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *