Investiții noi în sănătatea locuitorilor județului Timiș

Investiții noi în sănătatea locuitorilor județului Timiș

Reprezentanții Consiliului Județean Timiș au făcut predarea de amplasament și au dat ordinul de începere a organizării de șantier pentru viitoarea maternitate a Spitalului Județean Timișoara. Noua clădire amplasată pe terenul dintre Spitalul Județean și Casa Austria va avea o suprafață utilă de 4.761 de metri pătrați.

În cadrul organizării de șantier, în această săptămână, vor fi transplantați un număr de 14 arbori și 5 arbuști, se va împrejmui locația și se vor realiza acțiuni de evitare a producerii și răspândirii prafului, precum și a murdăririi drumurilor. Pentru menținerea unui ritm alert de lucru, Consiliul Județean Timiș vizează simultan mai multe planuri de acțiune și monitorizează cu atenție progresele înregistrate. Prezent la vizita de lucru, administratorul județului, Marian Vasile a atras atenția tuturor părților implicate asupra nevoii de corelare a eforturilor și de realizare cât mai rapidă a construcției.

Începerea lucrărilor de execuție și punerea pietrei de temelie a noii maternității este estimată să aibă loc la sfârșitul acestei luni, după aprobarea în plen a devizului general actualizat la faza de proiect tehnic și a contribuției proprii CJ Timiș.

Tot în zona Spitalului Județean, în cadrul vizitei de lucru la șantierul proiectului de extindere a Unității de Primiri Urgență, administratorul județului, Marian Constantin Vasile, a discutat cu managerul Spitalului Județean despre evoluția lucrărilor și problemele întâmpinate de constructor. O soluție importantă desprinsă în cadrul întâlnirii a vizat propunerea de dublare a capacității actualei stații de oxigen, având în vedere consumul anticipat din viitoarele corpuri de clădire.

Extinderea, modernizarea și dotarea cu echipamente performante a Unității de Primiri Urgență se realizează cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Spitalul Județean se dezvoltă, confirmându-și astfel statutul de hub medical al județului Timiș și al regiunii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *