Pasiune de colecționar în satul Berini

berini

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș celebrează „România 100” prin lansarea pe platformele virtuale a unui film etnografic, intitulat „Colecții și colecționari. Din zestrea județului Timiș”, realizat de Alina Mafa.

Filmul are o durată de nouă minute și este structurat în două parți: prima reprezintă o selecție din momentele semnificative ale interviului realizat în 2017 în satul Berini, comuna Sacoșu Turcesc, acasă la doamna Florica J., care a adunat de-a lungul timpului sute de costume populare, ajungând la o colecție impresionantă de costume și elemente de etnografie, a doua parte cuprinzând o selecție a pieselor mai reprezentative din cadrul colecției.

„Doamna Florica a parcurs un drum dificil de la atașarea față de moștenirea familiei la recuperarea memoriei colective prin recondiționarea costumelor populare, găsite în lada de zestre a familiei”, spune Alina Mafa.

Centenarul României este sărbătorit prin elemente care fac trimitere la identitatea culturală locală care se construiește și reconstruiește prin oameni și cu oameni. Detalii etnografice cu o vechime de peste 100 de ani conturează istoria Banatului de Câmpie în broderii de aur și mătase și culori prin care se zărește mândria de a aparține Banatului.

Filmul poate fi urmărit pe platformele multimedia ale Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș: https://www.youtube.com/channel/UC2U7bqko-r04XpvrUwwrtWg.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns