Pasajul Solventul, primul pe listă

Primarul Timișoarei susține că instituția pe care o conduce are tolba plină de proiecte care vor fi depuse pentru a primi finanțare din fonduri europene, pe exercițiul 2014-2020. Din păcate, multe dintre axe nu au fost încă deschise, astfel că vom mai avea de așteptat. Cei care au crezut că, odată cu finalizarea lucrărilor de la pasajele Michelangelo, Jiul și Popa Șapcă, istoria acestor construcții s-a încheiat, vor avea parte de o surpriză.

„Ca proiect mare pentru perioada de finanțare 2014-2020 avem pregătit, spre exemplu, pasajul Solventul. Deocamdată nu este deschisă linia de finanțare, dar am aflat că se va deschide cât de curând. Noi avem proiecte foarte multe.

În nici un caz nu vom reuși să le acoperim financiar cu banii alocați la ora actuală pe 2014-2020, dar le vom face, o parte din ele, din venituri proprii. Eu v-am vorbit de o mulțime de pasaje, subterane sau supraterane. Toate acestea sunt necesități, pentru că orașul se dezvoltă”, a declarat Nicolae Robu.

Lucrările din zona Solventul nu includ un simplu pasaj, conform unui proiect prezentat acum câțiva ani. Este vorba despre două asemenea construcții, un pasaj subteran pe sub calea ferată și unul suprateran, peste Canalul Bega. Ambele vor face parte din Inelul 4 de circulație al Timișoarei și vor permite traversarea orașului pe axa nord-sud fără a trece prin zona centrală.

1 Comments
Adi 24/07/2017
Deci, e mai important podu' de "pi cientru" de la Jiul decat la Solventul, centura?. Normal, pt. un profesor poiet si compozitor