Partenerii Uber – oameni diferiți care transformă plăcerea condusului într-o sursă de venit. În curând și la Timișoara?

uber romania

Uber este aplicația de mobil care conectează în timp real pasageri cu șoferi parteneri care vor să împartă o cursă. În lume, este în peste 450 de orașe din peste 80 de țări. În România, serviciul este în prezent la București și la Cluj. Însă compania a anunţat în repetate rânduri că Timișoara se află pe lista orașelor unde aplicația se va lansa în curând.

Cine sunt partenerii Uber și de ce aleg să conducă cu acest serviciu nou, aflat în România de aproape doi ani? Am fost curioși să aflăm de conduc șoferii pe platforma Uber și care e profilul acestora.

Conform unui studiu IMAS, partenerii Uber sunt în marea majoritate tineri și persoane de vârstă medie, care, de regulă, mai au și alt loc de muncă sau care lucrează pe cont propriu – antreprenori. Conduc pentru a face un venit în plus, dar și pentru că le place să conducă și să își gestioneze timpul liber cum își doresc. Asta pentru că la Uber nu există ideea de program fix.

Partenerii Uber din România au ocupații diverse: 37% sunt antreprenori sau liber profesioniști, 31% au un serviciu full-time, în timp ce 22% nu au o altă sursă de venit și conduc cu Uber în timp ce sunt în căutarea unui loc de muncă. Aproape toți ( peste 90%) spun că Uber le oferă flexibilitate și un venit în plus.

Domnul Iordan (foto sus) are 57 de ani și este inspector de resurse umane. „Pentru mine, câștigul este în partea de comunicare – aflu părerile oamenilor și le spun pe ale mele. Pe planul al doilea, partea materială este și ea extraordinar de bună. Mașina mea este într-un leasing și datorită parteneriatului cu Uber, mi-l achit. Concediile mi le fac din banii câștigați din Uber. Adică acoperă carburantul și uneori chiar și achitarea cazărilor„, spune el.

uberȘtefan lucrează ca gestionar la un magazin de mobilă, este căsătorit și are un băiat de 12 ani. Conduce cu Uber pentru a-i oferi fiului său un viitor fără griji: “îmi doresc să-și continue studiile la un nivel cât mai înalt și să-i pot oferi o locuință pentru a nu fi nevoit să își facă un credit.”

Care sunt criteriile pentru a deveni partener pe platforma Uber:

  • sa ai minim 21 de ani
  • sa ai cazier judiciar si auto curate
  • sa ai o masina model minim 2001

Inscrie-te pentru a fi printre primii parteneri Uber din Timișoara pe t.uber.com/timisoara

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *