Parteneriat între o comună timişeană și un oraș german

Orașul german Spaichingen, din landul Baden-Wurttenberg, va organiza în 9 septembrie, în parteneriat cu Asociația Șvabilor Bănăţeni din Germania și comunitatea cetățenilor originari din Darova, o sărbătoare a acestei comune timișene.

La eveniment a fost invitată și o delegație a administrației locale din comuna timișeană, care – așa cum au decis aleșii locali – va fi condusă de primarul Sorin Tilihoi.

Vizita va avea o durată de trei zile, prilej cu care vor fi explorate și alte forme de colaborare între cele două administrații locale.

După cum se știe, localitatea de reședință a comunei Darova (care mai cuprinde în prezent și satele Hodoș și Sacoșu Mare) a fost înființată în anul 1786, prin colonizare cu etnici germani (șvabi), cea mai mare parte a acestei comunități strămutându-se în Germania în ultimele două decenii ale secolului XX.

O parte dintre fiii comunei s-au stabilit în orașul Spaichingen din apropiere de Freiburg, și în vecinătatea acestuia, fapt care a înlesnit stabilirea unei relații de colaborare între comuna românească, de circa 3.000 de locuitori, și centrul urban german, de aproape 12.000 de locuitori.

0 Comments

No Comment.