Parteneriat de mobilitate pentru Timișoara 2021

capitala culturala 15

Asociația Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii (ATCEC) a semnat luni, în incinta Bastionului Theresia, un document prin care Automobile Bavaria Group devine partener unic de mobilitate al organizației, calitate în care va pune la dispoziția ATCEC o flotă de automobile, autoutilitare, autocare pentru logistică, transportul oficialităților, al invitaților și al echipamentelor în cadrul programului cultural Timișoara 2021.

La ceremonie au participat Bogdan Gheorghiu, noul ministru al culturii, Marilen-Gabriel Pirtea, vicepreședintele Camerei Deputaților, Michael Schmidt, președintele Automobile Bavaria Group, și Horațiu Rada, președintele Consiliului Director al ATCEC.

„Mă bucur că ne aflăm aici, în spaţiul pus la dispoziţia noastră de Consiliul Judeţean Timiş, pentru a marca un moment important nu numai pentru asociaţie, ci şi pentru Timişoara şi România. Prezenţa, alături de noi, a domnului Bogdan Gheorghiu, ministrul culturii, atestă faptul că beneficiem de sprijin din partea actualei guvernări, iar Asociaţia Timişoara 2021 Capitală Europeană are nevoie de această susţinere”, a remarcat, de la început, Horațiu Rada.

” Suntem onoraţi să fim partenerii proiectului << Timişoara 2021 Capitală Europeană a Culturii>>. Este pentru a doua oară când ne implicăm într-o iniţiativă de asemenea anvergură şi importanţă, după ce, în 2007, am fost alături de Sibiu în condiţii asemănătoare. Timişoara este al doilea oraş din România care deţine acest titlu şi cel dintâi care l-a câştigat în urma unei competiţii. Vom fi împreună pentru asigurarea unor servicii de mobilitate la cel mai înalt nivel. Avem o prezenţă puternică aici, prin mărcile BMW, MINI şi MAN, şi ne dorim să contribuim cât mai mult la succesul evenimentelor culturale locale. Astfel de acţiuni reprezintă una dintre cele mai bune modalităţi de promovare a brand-ului de ţară. Angajându-ne în acest proiect, deschidem drum și altor parteneri privați care s-ar putea arăta interesați să facă parte din echipă”, a subliniat Michael Schmidt, președintele Automobile Bavaria Group.

„La momentul la care Timişoara câştiga titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, ca să-l cităm pe Marin Preda din <<Moromeţii I>>, timpul mai avea răbdare cu oamenii. Acum timpul nu mai are răbdare şi, tocmai de aceea, lucrurile trebuie făcute pragmatic, palpabil, ca astăzi. Vă asigur de tot sprijinul meu ca rector al UVT, ca parlamentar, şi sunt convins că eforturile comune vor genera un succes real”, a punctat Marilen Pirtea.

„Sunt mai mult decât fericit să mă aflu azi în Timișoara, Capitala democrației, Capitala Revoluției și viitoarea Capitală Culturală Europeană, iar acest proiect se află, desigur, în topul priorităților mele ca ministru al culturii. Eu zic că vom lua măsuri să grăbim niște lucruri care sunt ușor întârziate, mai ales că în ultimii ani s-a stat prost cu alocările bugetare de la PSD. Va fi numit un comisar guvernamental de proiect, pe modelul Sibiului, iar acesta va fi fie timișorean, fie sibian”, a precizat Bogdan Gheorghiu, la finele ceremoniei de încheiere a parteneriatului.

Foto: CONSTANTIN DUMA


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *