Părinții urbei au ținut să se audă vorbind

După ce au discutat aproximativ o jumătate de oră dacă să accepte sau nu un punct suplimentar pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Timișoara de astăzi după-amiază, aleșii municipiului s-au simțit datori să-și mai prezinte opiniile și în alte domenii.

CITEŞTE ŞI: Coșmar pentru un tânăr student după ce a apelat la o prostituată de lux

Astfel, înainte de a vota creșterea tarifelor pentru colectarea deșeurilor menajere, mai mulți aleși s-au arătat îngrijorați de faptul că Timișoara a devenit un oraș murdar, odată cu schimbarea condițiilor în care se execută serviciile de salubrizare.

Până la urmă, s-a iscat un nou conflict verbal între edilul-șef și conducătorul consilierilor din opoziție, ceea ce este de natură să pună pe gânduri un spectator avizat, având în vedere că în alte împrejurări – consilii de administrație, posturi în societăți ale primăriei și altele – aceste persoane se înțeleg atât de bine.

CITEŞTE ŞI: Un fost consilier județean și secretar de stat a murit la 37 de ani, într-un spital din Timișoara

Probabil că a fost, din nou, o mică ceartă de ochii lumii, pentru a cimenta viitoarele înțelegeri.

Singura părere mai pertinentă a avut-o reprezentantul firmei de salubritate Retim, care a explicat, printre altele:

„Curățenia orașului nu este treaba noastră”; „noi avem contract cu ADID să colectăm deșeurile abandonate, dar de ce sunt acolo nu e treaba noastră”; „soluțiile sunt la autoritățile publice, noi nu avem capacitate de coerciție, dar există poliția locală, garda de mediu”.

Sfatul specialistului în curățenie a fost ca poliția locală să primească resurse sporite, pentru ca aceasta să poată acționa, în așa fel încât fenomenul scăpat de sub control al gunoaielor aruncate peste tot să fie stăvilit.

Tot de la Retim am aflat că deșeurile din construcții și cele vegetale pot fi colectate doar contra cost, ceea ce explică, într-un fel, dezordinea creată pe străzile orașului, pe lângă faptul că nu există contract pentru salubritatea stradală.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns