Părinţii unei fete în scaun cu rotile apelează la bunătatea timişorenilor. Nu doresc decât mâncare şi un loc de muncă!

Îi vedem des şi de cele mai multe ori îi condamnăm. Sunt oamenii care caută prin pubele. Scotocesc cu multă răbdare fiecare colţişor al cutiei de plastic în speranţa că vor găsi ceva de mâncare.

Ne-a căutat la redacţie o familie de astfel de oameni necăjiţi, care au ajuns la limita răbdării. Vasile Simion are aproape 57 de ani, iar soţia lui 40 de ani. Fiica lor de 18 ani, născută cu un grav handicap fizic, îşi duce viaţa într-un scaun cu rotile.

Vasile îşi începe povestea cu lacrimi în ochi, fiind disperat că nu-şi mai poate găsi un rost, un loc de muncă şi nici nu beneficiază de ajutor social. Când a cunoscut-o pe cea care urma să-i fie soţie, mama lui s-a opus pentru că tânăra era de etnie romă.

Bărbatul nu a vrut să asculte de sfaturile părinteşti şi a fugit de acasă. S-a căsătorit cu fata pe care o iubea şi la scurt timp a venit pe lume fetiţa lor. Cum nici unul din cei doi soţi nu aveau prea multă şcoală – el opt clase, iar ea patru – au decis să meargă în Serbia, la muncă.

Vasile a lucrat în construcţii. Au trecut prin multe greutăţi. La început a dormit într-un cort, căruia, la un moment dat, cineva i-a dat foc. În cele din urmă cei trei au găsit o locuinţă, iar timp de 18 ani, Vasile Simion a muncit din greu ca să-şi întreţină familia.

Recent, cei trei au decis să se reîntoarcă acasă, pentru refacerea actelor, a certificatului de naştere al fetei, însă de atunci s-au tot confruntat cu tot felul de probleme.

Iniţial, bărbatul a vrut să se angajaze ca să-şi poată întreţine familia. S-a dus la Retim SA, însă la examenul medical a fost respins. „Aveam tensiunea mult prea mare, 220 cu 100! Aşa că nu mi-a mai rămas decât să solicit ajutor social. De trei luni mă tot poartă de colo-colo şi nu se rezolvă nimic. Mâncăm din gunoi şi de două ori soţia şi fata au făcut toxiinfecţie alimentară”, spune omul necăjit.

Pe lângă faptul că familia se hrăneşte din publele de gunoi, poliţia locală îi alungă, şi recent le-a dat un avertisment. Cu locuinţa au avut mai mult noroc, o doamnă i-a lăsat să stea în garsoniera ei din zona Şagului, dar nici ei nu ştiu până când vor putea sta acolo.

„Aş face orice pentru un venit, nu mă dau la o parte de la muncă…Numai să-mi dea cineva ceva de lucru…”, spune cu ochii umezi omul.

Jos, la capătul scărilor, îl aşteaptă fiica aşezată într-un scaun cu rotile jerpelit, dar şi soţia. Dacă cineva vrea să ajute familia Simion, să le ofere un loc de muncă sau hrană poate suna la tel. 0741.950.327.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Părinţii unei fete în scaun cu rotile apelează la bunătatea timişorenilor. Nu doresc decât mâncare şi un loc de muncă!

Lasă un răspuns