Părinți disperați. Într-o școală de lângă Timișoara, trei cadre didactice au fost diagnosticate cu coronavirus

WhatsApp Image 2020 10 05 at 20.20.50 1

În comuna Giroc, una dintre localitățile periurbane ale Timișoarei, e agitație mare. La școala din localitate sunt trei profesori diagnosticați cu coronavirus.

CITEȘTE ȘI: Noi execuții în PNL Timiș

În comuna Giroc, una dintre localitățile periurbane ale Timișoarei, e agitație mare. La școala din localitate sunt trei profesori diagnosticați cu coronavirus. Cu toate acestea, părinții nu au fost anunțați în mod oficial de situație și nici nu știu ce vor face în continuare, notează realitatea.net

Pentru că se tem să nu aibă necazuri, trimit mesaje disperate presei și au rugat jurnaliștii să le păstreze anonimatul. Ei nu știu dacă să-și mai trimită copiii la școală sau nu, mai ales că, dacă îi țin acasă, riscă să acumuleze absențe. Contactați telefonic, reprezentanții DSP Timiș au promis că vor analiza situația și vor furniza un răspuns oficial, ceea ce nu s-a întâmplat până acum.

Unul dintre mesajele primite de Realitatea Plus menționează că: “La liceul din Giroc sunt 3 profesori pozitivi şi nu avem răspuns nici acum de ce facem mai departe. DSP nu răspunde.  Părinții sunt înnebuniți că nu știu dacă să-și trimită copiii la școală.”

UPDATE. CITEȘTE ȘI: Noi scenarii în cazul unor unități de învățământ timișene. Ce școală trece în scenariul roșu

Oricum, situația este halucinantă, ținând cont că date concrete nu sunt disponibile, din cauză că oficialitățile evită să răspundă. În schimb, pe grupurile de părinți, informațiile alarmante curg. Printre ele, cea conform căreia mai multe clase care au avut ore cu unul dintre profesorii diagnosticați cu coronavirus vor intra în scenariul roșu, adică predare exclusiv online.

Conform unei alte informații de utimă oră, tot pe surse, numai clasele din ciclul primar ar urma să intre în scenariul rosu, clasele de gimnaziu mergând la şcoală după scenariul galben. Decizia aparţine DSP și ISJ Timis.

 

Sursa> realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Părinți disperați. Într-o școală de lângă Timișoara, trei cadre didactice au fost diagnosticate cu coronavirus

 1. Nimeni nu stie nimic, nimeni nu face nimic deoarece nimeni nu vrea sa greseasca cumva sa fie tras la raspundere.E normal daca sunt deja 3 cazuri confirmate ca scoala sa treaca pe scenariul cu predare online pana se clarifica situatia chiar daca acest lucru poate insemna ca , copiii sa ramana acasa acest trimestru.Probabil ca daca toti ne-am imbolnavi cu o forma usoara a acestei boli si am deveni imuni mare parte din noi ar fi de acord sa ne infectam voluntar pentru a termina odata cu tot circul acesta creat dar atat timp cat nu exista tratament si nici spitalele noastre nu au capacitate de preluare cred ca e mai bine sa PREVENIM ! Acest lucru este transmis si de doctorii care lucreaza in spitale dar se pare ca multi dintre noi au eclipsa cerebrala zilele acestea (speram sa fie temporara!).

 2. Tineti copii acasa,
  Mai bine cu absente decit in spital, sau Doamne fereste, mai rau !
  Iar momiile astea de la DSP si ISJ, nici o baza in ei !
  Doar sa-si apere functiile si sa nu greseasca !
  Asta e frica tuturor, nu sa faca ceva pt oameni.
  Si asta e general la nivel de tara !
  Ne pricepem sa gasim vinovati, nu sa rezolvam ceva !

 3. Ca sa pice bine autoritatile din Giroc, DSP si ISJ refuza sa recunoasca realitatea. Ce poti pretinde de la urmasii PSDistei Danieleasca, analfabetei Malac si activistii de partid care gandesc cu altceva dar nu cu creierul. Pentru ei conteaza statistica nu viata oamenilor

Lasă un răspuns