Parfumuri de bărbați cu note de vanilie: tot ce trebuie să știi

Parfumuri de bărbați cu note de vanilie: tot ce trebuie să știi

Multe dintre arome evocă amintiri, chiar și parfumurile cu note de vanilie , deoarece fără îndoială acest miros este unul care se află în memoria noastră olfactivă încă din copilărie, prin prăjituri și nenumărate deserturi unde vanilia a fost ingredientul principal. În prezent, vanilia nu mai reprezintă doar lumea gătitului, ci este prezentă și în parfumuri bărbați bune, servind ca notă gourmet. În continuare, vă spunem elementele esențiale de știut despre acest ingredient popular în industria parfumurilor.

Originea vaniliei

Poate că mulți nu o știu, dar vanilia este o orhidee cunoscută sub numele de vanilla planifolia și, de fapt, Mexicul (în zonele sale tropicale) este unul dintre locurile în care această plantă crește cel mai bine. Mai exact, aroma se obține din păstăile acestei orhidee în momentul maturizării (floarea nu are aromă). Singurul dezavantaj este în obținerea și producerea vaniliei, întrucât este destul de scumpă. De fapt, vanilia este considerată al doilea condiment cel mai apreciat din lumea gourmet după șofran datorită extracției sale exclusive. La un moment dat, glandele de castor erau folosite pentru a imita mirosul de vanilie, atât ca condiment pentru mâncare, cât și în parfumuri. Astăzi, datorită eticii și protecției animalelor, a fost produs ingredientul sintetic vanilină. Aceasta este forma sintetică a vaniliei.

Deci, de fiecare dată când mâncați un aliment sau cumpărați parfumuri care includ vanilie, cel mai probabil va fi vanilină. Ceea ce nu este nimic greșit, este doar substanța produsă în laborator a acestei orhidee unice. Să nu uităm că, în prezent, în parfumuri marea majoritate a aromelor sunt obținute sintetic. Cu alte cuvinte, în cadrul laboratorului, moleculele de sinteză sunt concepute pentru a imita perfect aromele cel mai greu de extras, precum trandafiri, pielea sau tămâia, printre multe altele.

Vanilie în parfumerie

Vanilia aparține familiei condimentelor. Să ne amintim că acest grup de arome sunt toate acele ingrediente pe care le folosim în bucătărie (cafea, curry, ghimbir, anason etc.). Sunt mirosuri familiare, cu care ne-am obișnuit. În plus, sunt picante, vibrante și puternice, fără îndoială, ardeii (chilli) sunt cei mai buni pentru a reprezenta acest lucru, motiv pentru care sunt și un ingredient încorporat în parfumuri bărbați.

Vanilia, la rândul ei, urmează aceleași principii, cu marea diferență că este un ingredient extrem de popular, pe care îl putem recunoaște la primul miros într-un parfum. În cele din urmă, este clasificată ca o aromă sofisticată, caldă și gourmet, datorită mirosului său elegant și greu de obținut la origine, pe lângă faptul că seamănă cu profunzimea aromatică a familiei lemnoase.

Iată câteva dintre parfumuri barbatesti cu note de vanilie pe care ar trebui să le iei în considerare:

Armani Code Absolu, Giorgio Armani

Am găsit două motive recurente în parfumuri bărbați care includ vanilia: seducția și eleganța. Sunt doi factori care sunt intrinseci oricărui parfum masculin care îl include. Acest parfum Armani nu face excepție. Creatorul responsabil, Antoine Maisondieu, ne conduce de mână prin evoluția piramidei olfactive, începând cu arome moi (citrice), alăturându-se cele florale și pământești, până la explozia de boabe de tonka și vanilie.

Boss Bottled, Hugo Boss

Un clasic de la sfârșitul anilor 90, care și-a păstrat esența de mai bine de douăzeci de ani. În mod similar, ideea acestui parfum este de a evidenția senzualitatea și eleganța masculină. Începând cu note citrice și fructate, până la aroma profundă de vanilie care este însoțită de un amestec de note lemnoase (vetiver, cedru și lemn de santal). Cu certitudine vă spunem că Hugo Boss ne oferă mereu parfumuri versatile, ideale pentru a da echilibru în orice situație.

Tabacco Vanille, Tom Ford

Olivier Gillotin a căutat să creeze un parfum întunecat, prin aceasta ne referim la faptul că toate ingredientele sunt destul de profunde aromatic. De la primele note care deschid parfumul (tutun) alături de cacao, lemn, boabe de tonka și evident vanilie. O aromă care sfidează mirosul datorită personalității și căldurii sale, care este perfectă de purtat pe timpul nopții.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *