În Parcul Pădurice, copiii au ieşit la joacă printre muncitori

Sătui să tot aștepte inaugurarea Parcului Pădurice, care trebuia finalizat, conform autorităților locale, în luna martie a acestui an, apoi de 1 aprilie, apoi de Paști, locuitorii din zonă au ieșit cu copiii la locurile de joacă aproape finalizate. La câțiva metri de princhindeii care se dau în leagăne și alunecă pe tobogane, muncitorii lucrează de zor, pentru că mai sunt de instalat unele echipamente.

Pe terenul de sport, câțiva copii își încearcă îndemânarea la coșurile de baschet. Mai încolo, cele două mini-lacuri au în plus față de acum trei săptămâni o punte, dar cursul de apă încă nu este finalizat și porțiunea de parc dinspre strada Uranus e plină de mormane de pământ.

Padurice

Problema reamenajării Parcului Pădurice s-a pus în Consiliul Local Timișoara cu mulți ani în urmă, decizia de modernizare fiind luată înainte de alegerile locale din 2012. Încă de pe atunci se preconiza ca reamenajarea să includă un lac cu cădere de apă, piste de skate, locuri de joacă și peluze cu gazon special pentru umbră și soare. De asemenea, erau prevăzute parcări pe străzile Uranus și Versului. Costurile erau estimate la două milioane de euro, iar durata de realizare, la 12 luni.

În cele din urmă, lucrările au început la 10 martie 2015, iar valoarea contractată a fost de 1,2 milioane de euro.

parcuri Timisoara

„Vor fi grădini tematice, cea italiană, cea grecească, cu amfiteatru, grădină spaniolă, grădină englezească și altele. Vor fi un teren de sport, teren de fitness, pistă de biciclete pentru bikeri, pistă de skateboard, o zonă de odihnă cu WiFi, cu bănci, unde lumea va putea sta să se odihnească și va avea acces la Internet. Va fi o zonă cu două lacuri pe care vom avea nuferi, două poduri, o stâncărie destul de mare, unde vor intra 500 de tone de piatră, în zona garajelor, un mic pârâu, care va ajunge în cele două lacuri”, spuneau la vremea începerii modernizării reprezentanții firmei care a câștigat contractul.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns