Parcul Copiilor, corigent și în acest sezon

Reabilitat acum aproape șase ani după o investiție de 8,8 milioane de lei, Parcul Copiilor „Ion Creangă” din Timișoara este intens vizitat de cei mici însoțiți de părinți sau bunici, mai ales la sfârșit de săptămână sau în zilele libere.

Cu toată suma mare cheltuită, parcul nu prea seamănă cu un loc de relaxare pentru întreaga familie, așa cum erau prezentate intențiile inițiale.

La deschiderea unui nou sezon cald, potrivit pentru plimbări și joacă, pot fi constatate aceleași probleme ca în anii trecuți, semn că municipalitatea nu se prea sinchisește de ceea ce se întâmplă acolo.

Clădiri și dotări în paragină sau nefolosite

Așa cum oricui i se pare firesc, în parc ar fi trebuit să existe un local de alimentație publică, de unde vizitatorii să poată cumpăra apă, dulciuri, sucuri sau înghețată. Imobilul destinat cofetăriei cu 300 de locuri stă și acum nefolosit, pentru că aleșii urbei nu au fost în stare să-l închirieze în ultimii cinci ani.

CITEŞTE ŞI: Smiley i-a încântat pe timişoreni. Foto/Video

O altă enigmă o constituie un așa-zis castel, o clădire care arată ca în povești pe dinafară, dar căreia nu i s-a găsit nici o utilitate până în prezent. Caruselul, care a stat o lungă perioadă acoperit cu o prelată, a ajuns să fie mutat în Piața Libertății la Târgul de Paști.

CITEŞTE ŞI: Accident cu şase victime în Banat! O mașină a intrat într-un microbuz!

Măcar acolo și-a găsit utilitatea, fiind destul de solicitat de prichindei. Despre trenulețul de plastic, care l-a înlocuit pe cel real, care făcea turul parcului pe șine adevărate, nu se mai știe nimic, cu toate că și această dotare a costat foarte mulți bani, adică vreo 80.000 de euro.

Față de distracția cu vechiul trenuleț, care trecea prin „Tunelul groazei”, cel nou oferea doar patru vagoane cu 24 de locuri, foarte puține pentru numărul mare de vizitatori. De asemenea, traseul cu bărcuțe adăpostește acum doar… praf și ceva noroi, iar despre plimbări nu mai poate fi vorba. Nici noua investiție a primăriei, patinoarul artificial, care a costat câteva sute de mii de lei, nu pare prea solicitată, deși se preconiza să fie folosit atât iarna, cât și pe timpul verii.

CITEŞTE ŞI: Diaspora, OBLIGATĂ să justifice sumele peste 1.000 euro trimise în ţară. Anunţul ministrului de Finanţe

În zilele aglomerate, copiii se mai dau cu rolele pe gheața din plastic, dar cam atât. Timișorenii s-au cam lămurit asupra ofertei din Parcul Copiilor, care promitea la inaugurare 23 de zone de joacă și de relaxare. Părinții își aduc pruncii în parc mai mult ca să se bucure de aerul curat, de umbră și de puținele leagăne și tobogane sau de mica porțiune cu nisip.

În rest, ”înfloresc” întreprinzătorii de ocazie, care oferă apă îmbuteliată și vată de zahăr sau limbări cu carturile. Singura facilitate funcțională o constituie toaletele, dar situația actuală se află foarte departe de pompoasele promisiuni inițiale, dar și de un minim spirit gospodăresc, care ar fi putut face ca totul să arate mult mai plăcut în atâția ani.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Parcul Copiilor, corigent și în acest sezon

  1. Cea mai mare prostie a celor din primarie si de la fostul ISCIR a fost sa scoata trenuletul existent din 1986 desi nu a fost nici un accident, in schimb ”inspectorii” lu’ peste prajit au decis taierea linei si aruncarea la fier vechi. In toate parcurile din lume exista trenulete reale in care alaturi de copii pot lua loc si parintii. Era un traseu frumos cu o lungime de 1100 m ce inconjura tot parcul, astazi caricatuta de trenulet din plastic, doar pentru prescolari s-a evaporat. Politia stie ceva de el?

Lasă un răspuns