Parchezi cu un SMS, pleci cu un… apel telefonic

parcari Timisoara 8

Dacă ar fi cu adevărat pietonale, străzile din centrul oraşului ar reprezenta un vis împlinit al multor timişoreni care preferă mersul pe jos. Din păcate, chiar şi în aceste locuri, unii conducători auto inventează un… loc de parcare.

Strada Petre Ţuţea (perpendiculară pe strada Proclamaţia de la Timişoara) este ocupată, adesea, de maşini, fiind o parcare „de rezervă” pentru şoferii care au treabă în zonă.

strada Tutea

O altă problemă o reprezintă pietonalele blocate de autoturisme, deşi sunt puse indicatoare rutiere în acest sens. Pe străzile respective au acces proprietarii, însă doar dacă găsesc vreun loc prin care să se strecoare.

Este şi cazul străzii Francesco Griselini. Locatarii s-au plâns de nenumărate ori că accesul le este blocat de vehicule parcate în capătul străzii. Mulţi timişoreni anunţă poliţiştii locali din zonă despre acest lucru.

strada Griselini

Pe strada Augustin Pacha (jumătatea care duce înspre Piaţa Unirii), este o zarvă veşnică. Acolo sunt amplasate două containere în care muncitorii îşi ţin unelte, iar în jurul acestora sunt parcate maşini, motociclete, motoscutere. Ce mai, un adevărat parc auto!

strada Pacha

Lipsa locurilor de parcare este o problemă căreia administraţia locală nu reuşeşte să-i dea de cap (dar probabil că nici nu se agită prea mult). Aşa se face că strada Emanuil Ungureanu, la intersecţia cu Eugeniu de Savoya, este ruptă parcă dintr-un joc video haotic.

Maşinile sunt parcate pe o parte şi pe cealaltă a străzii înguste, iar pe mijloc se formează un alt rând de vehicule oprite. Şoferii lasă bileţele în parbrize cu numerele de telefon la care pot fi contactaţi în cazul în care un alt conducător auto vrea să plece şi este blocat.

Pe unele bileţele chiar se şi specifică unde se află posesorul maşinii. Haosul din centrul oraşului este dublat de nenumăratele şantiere deschise peste tot şi şanţuri săpate la fiecare colţ de stradă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Parchezi cu un SMS, pleci cu un… apel telefonic

    1. Idiot esti tu, ca nu stii sa parchezi! De ce nu ai votat contra lui? Ce nu mergi la primarie si ii spui in fata ca e un „idiot”. Cu oameni ca tine, se duce Timisoara in jos!!

Lasă un răspuns