Paramedicii au intervenit în costume de zugrav, în vestul ţării, în lipsa echipamentelor de protecție

smurd 24

Intervenția la posibile cazuri de infectare cu noul COVID-19 se face în costume de zugrav sau de vopsitor auto, la Simeria, județul Hunedoara, unde paramedicii din Asociaţia Salvital SMURD nu au echipamente de protecţie. Unii dintre salvatorii din Simeria, județul Hunedoara, şi-au cumpărat costume de zugrav, de teamă să nu se infecteze, însă aceste costume îi ajută doar psihologic.

Directorul Asociaţiei Salvital SMURD Hunedoara, Petre Mărginean, a declarat pentru Mediafax, că echipajul a răspuns unui apel 112, deși nu avea echipament de protecţie. Acesta afirmă că asociaţia funcţionează din taxele plătite de locuitorii mai multor localităţi, iar paramedicii nu au avut fonduri pentru a cumpăra echipamente de protecţie împotriva coronavirusului, iar cei trei paramedici din Simeria s-au speriat când au auzit că merg la o suspiciune de coronavirus şi şi-au cumpărat costumele de zugravi şi vopsitori auto.

„A fost un singur caz, la modulul de la Simeria, în care cei de pe tura de serviciu şi-au cumpărat din bani proprii aceste costume de zugrav pentru că le-a fost pur şi simplu teamă pentru că s-au dus, îmbrăcaţi cu aceste costume, la un caz anunţat prin 112 că este suspect de coronavirus. ( …) Acele costume i-au ajutat psihologic. Bine e că s-a confirmat că acel pacient care era suspect de coronavirus este negariv”, a declarat, pentru Mediafax, Petre Mărginean.

Întrebat dacă paramedicii puteau refuza intervenţia, directorul Salvital SMURD a declarat că le-a cerut echipajelor să nu facă acest lucru pentru că există riscul să rămână descoperite cazurile pentru situaţii de urgenţă.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Hunedoara, cei 84 de paramedici din această asociaţie vor primi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului echipamente speciale de protecţie.

„După emiterea decretului, de luni, automat, tot ce înseamnă dotare tehnică sau materială, a dispus prefectul să o facă ISU Hunedoara. ISU ştie că trebuie să o facă. Acum, e o problemă de ore, sau poate chiar au plecat,să vină acele costume de protecţie pentru mai multă lume, nu doar pentru Salvital. În acest moment, încă nu au.Doar cei de la Salvital Smurd nu au costume”, a declarat, pentru Mediafax, Lucian Morogan, reprezentant Prefectura Hunedoara.

Potrivit autorităţilor, în Hunedoara, miercuri dimineaţa, 23 de persoane din judeţ erau confirmate cu coronavirus, dintre acestea 7 fiind externate, 726 de persoane se aflau în autoizolare la domiciliu, iar 46 de oameni erau în carantină.

Foto: Gazeta de dimineaţă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns