Paradisul turistic care se construiește în Munții Banatului

Paradisul turistic care se construiește în Munții Banatului

Munții Banatului, cu Muntele Mic și Muntele Semenic, ar putea să devină, în doar câțiva ani, o variantă excelentă pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Primii pași au fost făcuți și se văd deja în pârtiile care funcționează în zonă. Au fost instalate telescaune noi, crește numărul și calitatea locurilor de cazare, există o capacitate importantă de a crea și zăpada artificială, dar cel mai important e faptul că, în fiecare an, zăpada naturală rezistă aici, până târziu, până în pragul primăverii.

Muntele Mic oferă, în prezent, aproximativ 18 kilometri de pârtii de schi, cu două instalaţii de telescaune, cinci teleschiuri şi un drum de acces complet asfaltat până în staţiune. În zonă, sunt disponibile cinci trasee, care fac parte din domeniul schiabil Muntele Mic: Borlova 1, Borlova 2, Nordica, Felix și Isai.

Cel mai mare investitor este Nordica Turism, companie înființată inițial de către omul de afaceri Romeo Dunca, cunoscut ca proprietar al uneia dintre cele mai mari firme de transport din România. În prezent, societatea de turism, a fost preluată de către copiii acestuia, deoarece omul de afaceri a intrat în politică, iar din 2020 a fost ales președintele Consiliului Județean Caraș-Severin. Pe lângă Dunca, ceilalți proprietari de pârtii sunt oamenii de afaceri Horațiu Buna și Daniel Răileanu.

CITEŞTE ŞI: Din acest an, părinții salariați primesc o deducere personală suplimentară de 100 de lei pentru fiecare copil înscris la școală, grădiniță sau creșă, indiferent de nivelul veniturilor

Familia Dunca visează să dezvolte pe Muntele Mic cea mai modernă stațiune de schi din țară, gândită până la cel mai mic detaliu, cu servicii la cele mai înalte standarde. În momentul de față, de afacerea de pe Muntele Mic se ocupă Cristi Dunca și fratele său, Dani Dunca, ambii iubitori ai muntelui și pasionați ai sporturilor de iarnă.

Sursa: Mediafax

Captură foto: Facebook/ Romeo Dunca


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *