Panică într-o localitate din Arad. O viperă a fost găsită în curtea unei case. Alarma s-a dat imediat

O viperă a afost descoperită în județul Arad

O viperă a stârnit panică într-o localitate din Arad. Șarpele veninos a fost găsit într-o gospodărie, iar oamenii au fotografiat-o și i-au trimis poza primarului. Acesta a lansat imediat un apel către populație, pentru luarea unor măsuri de siguranță.

CITEȘTE ȘI: Angajați ai CNAIR anchetați după ce ar fi furat un telefon și 250 de lei de la două victime care au murit într-un accident rutier

Primarul comunei Hășmaș, Cornel Popa, a semnalat pe contul său de Facebook prezența unei vipere fotografiată într-o gospodărie din satul Agrișu Mic, pe pavajul de ciment de la intrarea în locuință, relatează stirileprotv.ro 

„Stimați cetățeni, vă aduc la cunoștință că a fost semnalată prezența într-o gospodărie din localitatea Agrișu Mic a unei vipere comune, șarpe veninos de mărime mijlocie, din familia Viperidae”, a scris primarul din Hășmaș pe rețeaua de socializare.

Vipera comună este întâlnită în luminișurile din pădurile de foioase și conifere. Este foarte activă ziua, în zilele de caniculă. Dimineața și seara caută caută locuri însorite, pentru a se încălzi. Vipera comună atacă mușcând fulgerător animalele mari sau omul, însă numai atunci când se simte amenințată, arată sursa citată.

„În cazul în care observați prezența viperei, păstrați o distanță de siguranță pentru protecția dumneavoastră. În cazul în care sunteți mușcați de această specie, sunați imediat la numărul de urgență 112”, a adăugat primarul Cornel Popa.

Pe de alăt parte, este bine de știut că viperelor le plac zilele călduroase. Inclusiv celor cu corn, care sunt cei mai periculoşi şerpi din toată Europa. Atacă surprinzător şi au mult venin. Turiştii care ajung în Clisură Dunării şi Băile Herculane sunt în pericol. Munţii Almaşului şi valea Cernei sunt zone în care mai mereu au fost semnalate vipere cu corn. În general fug de oameni, dar sunt situaţii în care, dacă se întâlnesc, atacă. Cunoscătorii spun că turiștii trebuie să fie vigilenți, mai ales dacă pornesc în drumeții.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Panică într-o localitate din Arad. O viperă a fost găsită în curtea unei case. Alarma s-a dat imediat

  1. Ar fi bine că lumea sa meargă cu baston  ,prin padure,să bată cu el în pământ cum merg cei din vest ,vipera simte cel mai bine vibrațiile și fuge

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *