Concurs cu bărci reciclabile pe Bega, la Timișoara

Concurs de bărci din matreiale reciclabile pe Bega

Competiţie sportivă neconvenţională, unică în ţara, dedicată protecţiei mediului. Întrecerea a avut loc la Timişoara, pe Bega, în bărci reciclabile. Organizatorii au vrut să arate cât de importantă e protejarea mediului și implicit colectarea selectivă și reciclarea.

CITEȘTE ȘI: Este posbil să apară o variantă de coronavirus rezistentă la vaccin? Medicul Simin Florescu: Vaccinurile cu ARN mesager pot fi ajustate

Personaje din desene animate, „marinari” cu bărci de plastic sau iubitori de mediu s-au întrecut la Timişoara în aplauzele spectatorilor. Ambarcaţiunile au fost special confecţionate pentru acest eveniment, din materiale reciclabile, şi lansate pe Canalul Bega din oraş, conform stiriletvr.to

Şapte trofee au fost puse în joc de organizatori, printre care, pentru cea mai rapidă ambarcațiune şi cea mai faină temă. Participanţii s-au întrecut pentru locul 1 în aplauzele şi încurajările spectatorilor. După curse, fiecare echipaj şi-a demontat ambarcațiunea și a dat spre reciclat deșeurile din care a fost construită.

Totul a fost gândit ca un exercițiu de educație ecologică alternativă, în care participanții învață, in echipă, să recicleze  La concurs a putut participa a orice echipaj al unei companii, organizaţii sau instituţii cu sediul în România, unitate de învăţământ cu elevi în clasele XI-XII din Timişoara, precum şi orice grup de prieteni cu vârsta minimă de 16 ani, cu condiţia obligatorie ca toţi membrii echipajelor să ştie să înoate.

Foto: Facbeook – Ecostuff Romania


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *