„Pământ şi sânge”, o instalaţie de 70 de metri pătraţi, la Timișoara

baraka 5

Mansarda Bastionului „Theresia” va găzdui astăzi, de la ora 19, un prevernisaj cu totul inedit, care va oferi publicului prilejul de a vedea o operă de artă spectaculoasă măsurând peste 70 de metri pătraţi, intitulată „Pământ şi sânge” şi creată de grupul Baraka.

„Instalația creată de colectivul artistic Baraka transpune o încăpere în propria viziune. Mirosul pământului e baza pe care, strat cu strat, se clădesc elementele care stimulează restul simțurilor.

CITEȘTE ȘI: Imagini teribile: Casă în flăcări! De la ce a pornit incendiul

Ne întâlnim la granița dintre exprimarea simțurilor în stare brută și arta conceptuală”, subliniază Gabriela Robeci, curatorul evenimentului.

Mihai, Paul, David și Adrian au invitat alături de ei alți patru artiști din noua generaţie, preocupați fiind nu doar de o colaborare cu tinerii, dar și de susținerea acestora și de crearea unui context de expunere menit să le confere libertatea de exprimare atât de necesară.

Prevernisajul „Baraka / BK Squad” reprezintă o intervenție artistică ce anticipează manifestarea programată pentru luna octombrie a acestui an.

Grupul Baraka este alcătuit din artiști vizuali masteranzi ai Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Cei patru, Paul Feier, Adrian Popa, David Iancu și Mihai Toth, au participat la expoziții și evenimente culturale locale și internaționale, rezidențe și tabere artistice în străinătate (Ungaria, Serbia, Argentina) și au dobândit, de asemenea, premii importante.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *