Pacienți printre schele (galerie foto)

clinica orl

Bătrâna clădire de pe Bulevardul Revoluției din 1989 nr. 6 în care funcționează Clinica ORL a Spitalului Municipal s-a umplut, în primăvară, de schele, atât la exterior, cât și în interior. Motivul: reabilitarea fațadei și a acoperișului, precum și montarea unui lift pentru ca bolnavii să nu mai fie cărați cu targa pe scări.

Primăria Timișoara plătește circa 600.000 de euro pentru această lucrare firmei Alex-Dia Construct, data finalizării – anunțată pe panoul de afară – fiind 14 ianuarie 2018. Doar că, demarată furtunos, operațiunea de reabilitare s-a poticnit în urmă cu vreo două luni, când, dintr-odată, muncitorii au dispărut de la locul faptei, lăsând în urmă schelele.

Volens-nolens, bolnavii circulă pe lângă schelele din casa scării, pline de praf și de mizerie, aspect care nu poate ajuta la îmbunătățirea stării lor de sănătate, ci dimpotrivă. Încercând să aflăm de ce a încremenit în timp această lucrare, i-am contactat pe reprezentanții primăriei, care, în prima fază, ne-au transmis, prin purtătorul de cuvânt, că a fost necesară refacerea proiectului liftului, de aici pauza pe care a luat-o constructorul.

OK, am luat atunci legătura cu proiectantul, firma Prodao-Ing, al cărei administrator, doamna Carmen Cuc, ne-a declarat: „Lifturile pot fi cu acționare electrică sau hidraulică. În faza de proiectare noi am propus unul, iar în faza de execuție, beneficiarul, primăria, a dorit modificarea tipului de lift, care, automat, a schimbat detaliile de execuție. Noi am depus noul proiect la primărie în prima jumătate a lunii august”.

Așadar, da, a fost vorba de o refacere a proiectului liftului, dar asta nu din cauză că ar fi fost vorba de o eroare inițială a proiectantului, ci pentru că primăria s-a răzgândit după ce reabilitarea deja începuse! Chiar și-așa, dacă Prodao-Ing a predat noul proiect al liftului în prima jumătate a lunii august, de ce nu s-a mișcat nimic pe șantier până la această oră?! Mai mult, ce legătură are proiectul liftului cu lucrările de la fațada clădirii? Niciuna, constructorul putea să continue reabilitarea fațadei până la rezolvarea problemei liftului, dar nu s-a întâmplat așa.

Am încercat să luăm legătura și cu Alex-Dia Construct, dar la numărul de telefon al firmei respective n-a răspuns nimeni. Deoarece gestionarea problemelor spitalelor intră, conform organigramei primăriei, în atribuțiile viceprimarului Dan Diaconu și observând că, în vară, dăduse declarații de presă pe tema reabilitării Clinicii ORL, l-am contactat, vineri, după ora 14, și pe dumnealui.

Din păcate, am scăpat din vedere detaliul că, la primărie, programul de lucru se încheie vinerea mai repede, astfel că domnul Diaconu nu ne-a putut lămuri: „Din păcate doar luni vă pot răspunde, nu mai e nimeni acum, iar structura care urmărește lucrarea nu mai este în coordonarea mea. Știu că a fost suspendare de șantier două luni pentru o problemă de proiect. Nu știu dacă au reînceput săptămâna asta sau urmează săptămâna viitoare”.

În fine, n-au intrat zilele în sac, așteptăm cu interes precizările primăriei, pe care vi le vom prezenta de îndată ce ne vor fi făcute.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.