Ovidiu Petre revine la ACS Poli!

ACS Poli Timişoara are, începând de joi, un nou director sportiv. Fostul mijlocaş central Ovidiu Petre a semnat un acord valabil doi ani cu gruparea de pe Bega, urmând să preia atribuţiile deţinute de Adrian Neaga înainte ca acesta din urmă să fie numit la cârma băncii tehnice.

„Începând de astăzi, 5 iulie, Ovidiu Petre este noul director sportiv al clubului nostru! El a semnat un contract valabil pe doi ani. Este al treilea <<mandat>> în alb-violet pentru cel care a purtat de 23 de ori tricoul echipei naţionale. Acum, Ovidiu Petre revine la Poli pentru a contribui la readucerea Timişoarei în elita fotbalului românesc!”, se arată într-un comunicat al clubului din capitala Banatului.

El va lucra cu antrenorul principal Ionel Ganea, o altă noutate a verii la ACS Poli. Ambii au evoluat în alb-violet, Petre a făcut-o chiar în două rânduri. Prima dată, în sezonul 2005-2006, fiind adus atunci de Cosmin Olăroiu de la Galatasaray Istanbul, unde jucase doi ani după transferul de la FC Naţional.

Cei doi au colaborat la echipa bancară, fosta Progresul formându-l ca fotbalist pe Petre. De la Timişoara, acesta a plecat la Steaua Bucureşti, unde l-a urmat pe Olăroiu, şi a trecut apoi pe la Al-Nassr şi FC Modena.

Ultima echipă din cariera celui poreclit „Sârmă” a fost… ACS Poli. A doua sa experienţă în fotbalul bănăţean am consemnat-o între 2013 şi 2015, el evoluând atunci sub comanda lui Valentin Velcea. După promovarea în Liga I, contractul nu i-a fost prelungit, iar Petre a renunţat la cariera de jucător. A rămas la Timişoara, unde este căsătorit cu Oana, fosta solistă a trupei Activ.

Noul director sportiv al echipei ACS Poli are 23 de selecţii la echipa naţională a României, pentru care a marcat un gol, pe 8 iunie 2005, în victoria cu Armenia din preliminariile Cupei Mondiale din 2006, scor 1-0. Partida menţionată a avut loc la Constanţa.

În Turcia, Ovidiu Petre a câştigat cupa naţională în tricoul lui Galatasaray Istanbul, formaţie pregătită la acea vreme de Gheorghe Hagi. Acolo a fost coleg cu jucători celebri precum Franck Ribery, Flavio Conceicao, Hakan Şukur şi Rigobert Song.

Sursa foto: acspoli.ro

2 Comments
rocky 06/07/2018
erata: tundeti l
rocky 06/07/2018
tunde ti l , ca arata ca un boschetar!