Orice zi liberă primită de copii de la şcoală dă mari bătăi de cap părinţilor

Potrivit legislației, cel puțin 15 zile libere vor avea românii în anul 2018, însumând sărbătorile legale și religioase: 1 şi 2 ianuarie, 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române, 6 (începând din 2018 va fi zi liberă și Vinerea Mare), 8 şi 9 aprilie – Sfintele Paști, 1 Mai – Ziua Muncii, 27 şi 28 mai – Rusaliile, 1 iunie – Ziua Internațională a Copilului, 15 august – Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie – Sfântul Andrei, 1 decembrie – Ziua Naţională a României, 25 şi 26 decembrie – Crăciunul.

Așa cum s-a întâmplat și în anii precedenți, Guvernul va putea decide să acorde în plus și alte zile libere, pentru ca beneficiarii să aibă parte de câte o minivacanță. Exceptându-i pe cei care lucrează în administrație și în învățământ, nu toți angajații se vor bucura însă de această măsură.

Acolo unde activitatea nu permite a fi întreruptă – din sectoare cum sunt poliția sau sistemul de sănătate, precum și unele din privat – salariații își vor putea lua liber în alte zile, prin rotație, potrivit Codului muncii.

Cei mai afectați sunt angajații care au în întreținere copii minori și care nu primesc zilele libere atunci când creșele, grădinițele și școlile sunt închise.

Pentru aceste situații, aleșii care s-au perindat, în 28 de ani de capitalism, la guvernare nu au găsit o rezolvare. Ce se întâmplă atunci când porțile instituțiilor de învățământ se închid și ambii părinți sunt la serviciu este doar problema lor.

Norocoși sunt doar cei care își pot lăsa copiii în grija bunicilor. Ceilalți, și nu sunt puțini, trăiesc cu griji mari pentru că nu există instituții private deschise în aceste zile libere și nici bone dispuse să lucreze de Paști sau de Crăciun, de exemplu. Iar cei mici nu pot fi lăsați singuri acasă.

În orice stat civilizat, accentul cel mai mare se pune pe cei care reprezintă viitorul unei națiuni. În România, acest aspect este mereu scăpat din vedere.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “Orice zi liberă primită de copii de la şcoală dă mari bătăi de cap părinţilor

  1. „Sclavii multinationalelor ” ii au in intretinere pe lemesii bugetari , bai Ghita de la psd !

  2. Uite care ar putea fi solutia: Gianina Ianăş, autoarea acestui articol ridicol, sa-i ia acasa la ea pe copilasii ai caror parinti sunt sclavii multinationalelor.

Lasă un răspuns