Ordine de evacuare au fost emise pentru mii de oameni din Australia, din cauza ploilor torențiale (video)

Ordine de evacuare au fost emise pentru mii de oameni din Australia, din cauza ploilor torențiale (video)

Autoritățile au emis ordine de evacuare în New South Wales, Australia, zonă lovită de ploi puternice care au provocat inundaţii soldate cu victime. Orașele din New South Wales și Queensland încă își revin după inundațiile devastatatoare de la începutul lunii, care au ucis 21 de oameni.

Ploile torențiale afectează puternic estul Australiei. Noi ordine de evacuare pentru mii de locuitori afectați de inundații au fost emise pentru a doua oară în această lună. Autoritățile avertizează că vremea severă va persista probabil în următoarele 24 de ore.

Bilanțul victimelor ultimelor inundații a crescut la două persoane, un bărbat fiind găsit mort în statul Queensland după ce mașina sa a rămas blocată în ape, anunță Reuters.

Mai multe orașe din nordul statului New South Wales și din sud-estul statului Queensland încă îndepărtează tonele de moloz, după ce inundațiile devastatoare de la începutul lunii martie au ucis cel puțin 21 de persoane și au măturat sute de ferme, case și animale.

Multe clădiri inundate în urmă cu o lună în unele dintre cele mai afectate regiuni sunt așteptate să fie inundate din nou, a declarat ministrul Serviciilor de Urgență din New South Wales, Stephanie Cooke.

Meteorologii au avertizat marți asupra unor inundații puternice care ar putea pune în pericol viețile oamenilor de-a lungul coastei nordice a New South Wales, pe o distanță de peste 500 km.

CITEŞTE ŞI: Personalul sanitar încadrat fără concurs în starea de alertă poate rămâne pe post. Lege promulgată

Odată cu creșterea nivelului râurilor, locuitorii din orașul Lismore din nordul New South Wales, unul dintre cele mai afectate de inundațiile record de acum o lună, au primit ordin de evacuare până marți după-amiază.

Aproximativ 3.300 de militari vor rămâne în regiunile afectate de inundații pentru a ajuta la evacuarea locuitorilor, a declarat Departamentul Apărării, conform Mediafax.

Foto: BBC


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *