Orban îl pune la punct pe Nicolae Robu pe tema listelor pentru europarlamentare: ‘Va fi votată de filiale prin președinții lor’

Lista PNL pentru europarlamentare va fi votată de filiale prin președinții de organizații care vor primi de la acestea un mandat, spune președintele PNL, Ludovic Orban, răspunzându-i astfel liderului de la Timiș, care a cerut vot secret pentru stabilirea candidaților.

CITEŞTE ŞI: Un adolescent de 18 ani a intrat cu Jeep-ul direct în rezervorul unui TIR (video)

Întrebat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă, cum comentează solicitarea liderului PNL Timiș, Nicolae Robu, ca lista pentru europarlamentare să fie votată de filiale, Ludovic Orban a spus că nu poate exista nicio nemulțumire atât timp cât lista nu este decisă în organismele statutare, nu este stabilită și votată.

„Va fi votată de filiale prin președinții lor, în baza mandatului pe care îl vor primi de la filiale și a prevederilor statutare. Nu există niciun fel de discuție pe tema asta. Organismul care ia decizia conține, în sine, președinții de filiale care reprezintă filialele în baza unui mandat care le este acordat. (…) Lista va fi stabilită în jurul datei de 15 februarie.

CITEŞTE ŞI: Focuri de armă, în Timiş, pentru prinderea unui poliţist beat, aflat la volan

Nu poate exista nicio nemulțumire atâta timp cât lista nu este decisă în organismele statutare. Nu este stabilită și votată. Nu am avut o discuție cu primarul Robu de la Timișoara. De principiu, căutăm să existe o reprezentare echilibrată, oricum parlamentarii vor reprezenta România pentru că se vor bate pentru interesele României și li se vor aronda județe de care să se ocupe”, a spus Orban

Întrebat, în continuare, dacă fostul lider al PNL, Crin Antonescu, se va regăsi pe lista partidului, Orban a răspuns că acesta este unul dintre cei 49 de candidați.

”Biroul Politic Național va decide lista”, a spus președintele PNL.

CITEŞTE ŞI: Un BMW furat din Oradea, găsit în Timişoara. Hoțul a fost prins în flagrant, dar scapă pentru că… s-a împăcat cu proprietarul!

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, a cerut „desecretizarea” listei cu 49 de nume ale liberalilor ce doresc să candideze la alegerile europarlamentare, iar varianta finală să fie supusă votului secret în colegiile directoare județene ale partidului.

Robu solicita ca lista celor 49 de aspiranți la o candidatură să fie supusă votului secret în colegiile directoare județene ale partidului, urmând ca poziția pe listă să fie dată de numărul de voturi obținut de fiecare.

„Considerăm că în acest fel, partidul va rămâne unit, iar răspunderea asupra rezultatului va fi a tuturor, în solidar”, a scris Nicolae Robu pe Facebook, conform stiripesurse.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Orban îl pune la punct pe Nicolae Robu pe tema listelor pentru europarlamentare: ‘Va fi votată de filiale prin președinții lor’

  1. pierzi mult d-le robu dacă sustii o listă cu frpturistii gorghiu de la tecuci antonescu-căcărău sau blaga în timisoara aceste specimene nu sănt agreate si dacă d-ta le sustii e grav pentru că nu apleci urechea la cei care teau votat.

Lasă un răspuns