Orășelul Copiilor, muzică și bucate tradiționale la Târgul de Crăciun din Timișoara

Târgul de Crăciun din Timişoara se va derula în perioada 1 decembrie 2018 – 10 ianuarie 2019, în Piaţa Victoriei, parcarea Modex şi Piaţa Libertăţii, aducând la start 92 de comercianţi, dar şi artişti şi meşteşugari locali.

Programul din acest an a fost structurat avându-se în vedere, în primul rând, circumscrierea programului artistic momentului istoric- Centenarul Marii Uniri.

Astfel, târgul va fi deschis cu momente folclorice din toate zonele României, cu artişti reprezentativi: ansamblurile „Timişul”, „Doina Timişului”, „Ghiocelul” și „Semenicul”,  Mariana Deac, Ilie Medrea (Ardeal), Silvana Râciu (Oltenia), Petrică Miulescu Irimică, Mihaela Petrovici, Ramona Vița, Dumitru Stoicănescu (1 Decembrie), Aurel Tămaș (2 decembrie), prelucrări folclorice în variantă rock cu „Phoenix” (8 decembrie).

La trecerea dintre ani, timișorenii vor avea parte de un concert „Subcarpaţi”, care vor aduce muzică de inspiraţie folclorică, alături de artiştii timișoreni Kamelia, Sean Norvis și „Box Office”.

În Piaţa Libertăţii, sunt în toi pregătirile pentru orășelul copiilor, care va include atelierul lui Moş Crăciun, un brad luminos personalizat, un carusel, maşinuţe, un trenuleţ (gratuit, în fiecare sâmbătă şi duminică între orele 10,30-12,30) şi un patinoar cu gheață instalat de o firmă privată, cu o suprafaţă de 600 de metri pătraţi.

Accesul la patinoar va costa15 lei/persoană pe zi, de luni până joi, și 20 de lei/persoană, de vineri până duminică. Se pot închiria patine cu 15 lei pe zi.

De Moș Nicolae, în 6 decembrie, vor fi concerte de colinde tradiționale cu numeroşi artişti timişoreni, coruri şi grupuri corale.

În cadrul târgului, primăria a dezvoltat  parteneriate cu Mitropolia Banatului, TVR Timişoara, Facultatea de Muzică, Palatul Copiilor, Şcoala de Arte, Liceul de Muzică „Ion Vidu”, cu șapte şcoli private de muzică şi arte, precum şi cu trei fanfare.

Şi în acest an, Moş Crăciun va veni în Piaţa Victoriei în 19 decembrie, momentul sosirii fiind precedat de o producţie semnată Eva Labadi – „Crăciunul Căpitanului Huck’’.

Primăria Timişoara va organiza şi în acest an festivalul „Rock for Revolution”, în 20 decembrie, cu participarea trupelor timişorene „Pro Musica”, „Implant pentru Refuz”, „Melting Dice” şi „Sanctuar”.

Centrul orașului va fi decorat cu o cupolă luminoasă, o sanie, un tunel și alte locuri numai bune pentru fotografii, iar astăzi va fi instalat și bradul tradițional.

Reamintim că Târgul de Crăciun va fi deschis zilnic, între orele 10 și 22,30.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns