Orădeanul Laurenţiu Ţenţ este noul preşedinte al Casei Naţionale de Pensii

laurentiu tent

Liberalul orădean Laurenţiu Ţenţ a fost numit preşedinte al Casei Naţionale de Pensii, după ce Ioan Petru Căprariu a fost revocat din această funcţie, anunţă G4media.ro.

Ţenţ are 38 de ani şi a ocupat, până acum, funcţia de director adjunct al Casei de Pensii Bihor. Licenţiat în Drept la Oradea şi funcţionar de carieră, el a lucrat anterior la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bihor, arată sursa citată.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, despre această numire se vorbea de mai multe săptămâni, însă decizia efectivă, semnată de premierul Ludovic Orban, a fost publicată abia luni în Monitorul Oficial, pentru un mandat de 5 ani.

Printr-o altă decizie, publicată tot luni, fostul şef al Casei Naţionale de Pensii, Ioan Petru Căprariu, a fost revocat atât din funcţia de preşedinte al CNPP, cu rang de secretar de stat, dar şi din cea de preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Căprariu, care intrase în concediu medical în ultimele săptămâni, fusese numit în funcţie în luna aprilie, de fostul premier Viorica Dăncilă. Premierul Orban anunţase public că îl va înlocui din funcţie şi că vrea modernizarea instituţiei, care este „complet neadaptată secolului XXI”.

 

sursa foto: G4media.ro

 

ebihoreanul

 

 

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *