Oradea, nominalizată la cea mai bună destinație europeană turistică în anul 2022

Oradea, nominalizată la cea mai bună destinație europeană turistică în anul 2022

Oradea este singurul oraș din România nominalizat la cea mai bună destinație europeană turistică în anul 2022.

EuropeanBestDestinations.com, cel mai vizitat site dedicat turismului din Europa, în parteneriat cu rețeaua EDEN a Comisiei Europene, a lansat cea de-a 13-a competiție privind „Cele mai bune destinații europene turistice în 2022”.

Au fost selectate 20 de destinații pe baza ofertei culturale, turistice și a dezvoltării durabile. Anul acesta, printre nominalizări se găsește un singur oraș din România: Oradea.

„Suntem onorați și bucuroși să fim nominalizați în rândul celor mai bune destinații europene turistice în anul 2022. Prin această nominalizare suntem încrezători că Oradea se va bucura de și mai mulți turiști care să îi descopere bijuteriile arhitecturale și istorice. Vizitatorii vor găsi aici un oraș primitor, proaspăt și plin de viață. Vă așteptăm să vizitați Oradea și promitem că avem toate ingredientele pentru o experiență de neuitat în capitala Art Nouveau a României!” menționează Alina Toie, director general Visit Oradea.

Oradea poate fi votată pe site-ul European Best Destinations până în 10 februarie.

Alături de Oradea au mai fost nominalizate alte 19 orașe sau zone turistice din Europa. Acestea sunt Graz și Viena – Austria, Istanbul – Turcia, Londra – Marea Britanie, Coasta Amalfi și Roma – Italia, Insula Creta și Atena – Grecia, Plovdiv – Bulgaria, Amiens – Franța, Lucerna – Elveția, Lahti – Finlanda, Leuven – Belgia, Lubljana – Slovenia, Praga – Cehia, Bavaria – Germania, Marbella – Spania, Clonakilty – Irlanda și Nijmenjen – Olanda, conform Mediafax.

CITEŞTE ŞI: Eșec de trei milioane de euro într-o comună de lângă Timişoara!

În iunie 2020, aceeași platformă turistică a desemnat Oradea drept una dintre cele mai sigure destinații de călătorie în contextul pandemiei de coronavirus (Europe Safest Destinations 2020).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns