„Ora de sport cu SCM Timişoara”, la Colegiul Naţional Bănăţean

"Ora de sport cu SCM Timişoara", la Colegiul Naţional Bănăţean

Doi jucători de echipă națională vor merge la Colegiul Naţional Bănățean din Timișoara, miercuri, 16 noiembrie, în prima etapă a unui nou proiect. Scopurile inițiativei sunt atragerea copiilor către mișcare, către un stil de viață sănătos, către sport.

Sport Club Municipal Timișoara a încheiat un parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Timiș, în baza căruia sportivii noștri vor participa periodic la orele de sport din școlile timișene, grupul țintă fiind elevii din clasele I-IV.

„Familiarizarea de la o vârstă timpurie cu sportul și atmosfera de competiție bazată pe fair-play și muncă onestă va ajuta la transformarea lor în adulți cu o viață sănătoasă. Sportul, alături de cultură, este una din componentele de baza ale educației.

O educație modernă care formează adulți sănătoși trebuie să ia în considerare și sportul. Unul din patru copii și peste 50% din adulții din România sunt supraponderali sau obezi. 78% dintre copiii din România utilizează Internetul zilnic timp de cel puțin 4 ore, în afara orelor de școală. Sunt câteva din problemele grave care apar în studiile ultimilor ani și care pot fi corectate prin sport”

Proiect SCM Timișoara

Eugen Căpățînă, rugbist cu aproape 60 de meciuri la echipa României a evoluat și care a evoluat chiar în acest an sub tricolor, și Cristian Fenici, fost căpitan al reprezentativei de handbal a țării noastre, dar și tânărul baschetbalist Cristian Mocrițchi vor participa miercuri, de la ora 10.00, la ora de sport a clasei I B de la Colegiul Bănățean Timișoara.

CITEŞTE ŞI: Populaţia lumii a depăşit opt miliarde de locuitori. ONU estimează că vom atinge un nou prag în 15 ani

Cei trei se vor implica la „oră” sub îndrumarea profesorului de sport, „se vor antrena” cot la cot cu copiii, le vor arăta cele mai importante mișcări, le vor vorbi despre spiritul de echipă, despre disciplină, despre bucuriile și încercările pe care ți le oferă sportul.

Jucătorii clubului nostru vor continua de-a lungul întregului an școlar să meargă în școlile din Timișoara și din județ.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *