Optimism la Fibiș. Cartier pentru tineri și zonă industrială nouă

fibvit mic

Comuna timișeană Fibiș se numără printre unitățile teritoriale în care optimismul privind viitorul îi animă pe edili. Când afirmăm acest lucru, ne bazăm pe două informații. Prima se referă la dezvoltarea rezidențială, iar a doua, la cea economică.

CITEȘTE ȘI: Statistică sumbră: Aproape jumătate de milion de copii au experimentat fumatul

Astfel, PUG-ul comunei prevede un nou cartier pentru tineri, altul decât cel existent. Acesta se va întinde pe două hectare și va pune la dispoziția localnicilor care doresc să-și edifice o locuință proprie parcele cu suprafeșe de 700-800 de metri pătrați. În zona fostului Agromec, pe terenul care aparține primăriei, este delimitată o zonă industrială în suprafață de 1,5 hectare.

În perimetrul deja lotizat, trei parcele au fost concesionate în vederea desfășurării unor activități economice. În paralel cu aceste preocupări privind dezvoltarea locală, trebuie menționate și cele pentru introducerea utilităților.

Dacă în cazul rețelei de canalizarea, investiția va fi realizată de operatorul general de apă-canal Aquatim, pentru introducerea gazului metan demersurile au fost demarate de primărie, comuna făcând parte dintr-o asociere cu alte entități administrative din zonă. Hotărârea de consiliu local pentru acest obiect a fost aprobată, proiectul tehnic în curs de elaborare urmând să prevadă introducerea gazului la toate gospodăriile, inclusiv în zona industrială.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *