Opt cetățeni din Nepal, depistaţi la graniţa cu Serbia

Nouă cetăţeni din Nepal şi Pakistan au fost depistaţi la frontiera cu Serbia

Opt cetățeni din Nepal, depistaţi la graniţa cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au depistat, la aproximativ 700 m de frontiera cu Serbia, trei persoane fără documente.

Extinzând cercetările, în aceeași zi au mai fost descoperite două autoturisme care circulau în regim de taxi şi în care se aflau în total cinci cetățeni străini.

CITEȘTE ȘI: Cetatea Sfântul Ladislau, foarte aproape de inaugurare

În data de 22.03.2023, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 19.30, au fost reținute, la aproximativ 700 m de frontiera cu Serbia, trei cetățeni străini, fără documente de identitate asupra lor.

La scurt timp, în apropierea locului depistării, pe comunicația DN59B, între localităție Foeni și Iohanisfeld, a fost oprit un autoturism care circula în regim de taxi, condus de un cetățean român.

Acesta a confirmat faptul că a transportat cele trei persoane din municipiul Timișoara până în localitatea Foeni, în urma unei comenzi.

Extinzând cercetările, au mai fost depistate, pe aceeași comunicație dintre localitățile Foeni și Iohanisfeld, două autoturisme care circulau în regim de ride sharing, conduse de cetățeni români, care transportau în total cinci cetățeni străini.

Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini şi pe şoferii autoturismelor la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că pasagerii și cei trei depistași pe jos sunt cetăţeni din Nepal, cu vârste cuprinse între 23 şi 37 de ani. Aceștia figurează intrați legal pe teritoriul României și intenționau să treacă fraudulos frontiera în Serbia.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvâșirii infraciunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun.

Poliția recomandă cetățenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situația în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunțe echipajele Poliției de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcționează non-stop (021.9590).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *