Cetatea Sfântul Ladislau, foarte aproape de inaugurare

Cetatea Sfântul Ladislau, foarte aproape de inaugurare

Cetatea Sfântul Ladislau, foarte aproape de inaugurare. Cu o investiţie de aproximativ 20 de milioane de lei, Cetatea Sfântul Ladislau de la Coronini ar putea fi inaugurată în această vară!

Lucrările de reabilitare pentru unul dintre cele mai importante obiective turistice din Banatul Montan, Cetatea Sfântul Ladislau de la Coronini, care datează din secolul al XV-lea, s-au încheiat. În momentul de faţă, firma care s-a ocupat de restaurare lucrează la platformele de belvedere şi căile de acces pentru vizitatori, după care urmează montarea iluminatului arhitectural.

După cum decurg lucrurile, reprezentanţii administraţiei locale susţin că este posibil ca Cetatea Ladislau să fie inaugurată în această vară. Valoarea totală a proiectului de restaurare este de 19,8 miloane de lei, din care 19,3 milioane sunt bani europeni, asiguraţi prin Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest.

Alături de fortificaţia medievală de la Coronini, alte trei obiective turistice din Caraş-Severin urmează să fie deschise publicului larg în următorul an, iar cei de la site-ul de promovare turistică Banatul Motan lansează invitaţia de a descoperi povestea celor mai frumoase obiective turistice din Caraş-Severin.

CITEŞTE ŞI: Mitropolitul Banatului, din nou alături de nevoiași. Casă nouă pentru un vârstnic timișean

„Patru obiective turistice se vor inaugura în anul 2023-2024, în Banatul Montan. Este vorba de Cetatea Sf. Ladislau de la Coronini, care a suferit un amplu proces de restaurare; Teatrul Vechi «Mihai Eminescu» din Oraviţa, la fel, a suferit un amplu proces de restaurare; Muzeul Mineritului din Anina, care se va inaugura la finalizarea proiectului european prin care vechea mină din Anina devine punct de atracţie turistică pentru vizitatorii care îi calcă pragul; Muzeul de Istorie a Culturii Văii Carașului din Oraviţa, care se va deschide cât de curând şi va cuprinde 19 săli cu următoarele tematici: preistorie și istorie veche, istorie prefeudală și feudală, istorie secolele XVIII-XIX, multiculturalitate, etnii/etnografie, specificul cărășean în cultura română și europeană, cultură, artă și tradiție, priorități științifice bănățene.“, au precizat cei de la Banatul Montan.

Sursa: caon.ro

Foto: Banatul Monton


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cetatea Sfântul Ladislau, foarte aproape de inaugurare

  1. Am trăit câțiva ani în Oravița, am amintiri placute și de 30 de ani îmi tot propun sa revin. Mi-ati dat 4 motive serioase
    Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *