”Operațiunea specială” declanșată de Guvern în benzinării: peste 5.000 de stații verificate, amenzi de milioane de lei

Friday, March 1

”Operațiunea specială” declanșată de Guvern în benzinării: peste 5.000 de stații verificate, amenzi de milioane de lei

Benzina și motorina, a cincea scumpire în 5 zile. Prețurile astăzi la Timișoara

”Operațiunea specială” declanșată de Guvern în benzinării: peste 5.000 de stații verificate, amenzi de milioane de lei

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a informat sâmbătă că Ministerul Afacerilor Interne a aplicat, în cadrul acțiunii intitulată „Operațiunea specială”, amenzi de câteva milioane de lei, după verificări la peste 5.000 de benzinării, în contextul creşterii nejustificate a preţului carburanţilor.

CITEȘTE ȘI: Echinocțiul de primăvară 2022: începutul primăverii astronomice. Semnificații, ce spun astrele și când se schimbă ora

Am văzut cu toţii acele imagini cu portbagaje de maşini încărcate cu pungi de benzină sau carburant încărcat în tomberoane şi vărsat apoi pe străzi. Toate aceste lucruri s-au transformat în amenzi. Au fost, cel puţin din perspectiva Ministerului Afacerilor Interne, date amenzi de câteva milioane de lei, după verificări efectuate la peste 5.000 de benzinării din România. La acest lucru, bineînţeles, se adaugă demersul şi controalele efectuate prin intermediul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, unde, de asemenea, am anunţat încă din primele zile amenzi destul de dure date atât unor staţii din ţară, dar şi unor sedii centrale ale unor furnizori de carburant”, a spus Cărbunaru, într-o conferinţă de presă la Guvern, citată de Agerpres.

El a precizat că aceste controale făcute de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului au arătat, în multe situaţii, creşteri nejustificate de preţ, în condiţiile în care erau vândute stocuri ce nu mai aveau nicio legătură cu fluctuaţiile preţurilor la nivel internaţional şi ca atare unele amenzi au fost dublate şi de decizii de revenire la preţul iniţial.

„Consiliul Concurenţei, de asemenea, a funcţionat în această perioadă ca unitate integrată de sprijin în verificările declanşate de statul român. Şi, bineînţeles, ANAF, la rândul său, a comunicat încă din primele zile constatările pe care le-a făcut şi amenzile sau avertismentele pe care le-a dat”, a adăugat Dan Cărbunaru.

Foto: DreamsTime

hotnews


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Renasterea Banateana