Operație în premieră la Timișoara pentru salvarea unei paciente de 75 de ani

Operație în premieră la Timișoara pentru salvarea unei paciente de 75 de ani

Operație în premieră la Timișoara pentru salvarea unei paciente de 75 de ani

Prima operație pe cord deschis realizată în singurul spital privat de chirurgie cardiovasculară și cardiologie din vestul de țării a avut loc la Spitalul Recordis din Timișoara, intervenția fiind coordonată de medicul Adrian Ursulescu, director adjunct al Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Robert Bosch Stuttgart.

Intervenția chirurgicală de înlocuire a valvei aortice în cazul unei paciente de 75 de ani, diagnosticată cu stenoză, deși este una clasică, a fost deosebit de riscantă din cauza vârstei înaintate a pacientei, dar și a comorbidităților pe care aceasta le avea.

În cazul stenozei aortice, valva aortică se îngustează și reduce ori blochează de multe ori o parte din debitul sanguin trimis de inimă către corp prin intermediul aortei. Stenozarea valvei aortice determină apariția simptomatologiei de insuficientă cardiacă, cu risc vital pentru bolnav. În timpul operației a fost înlocuita valva aortică cu una artificială, protetică.

CITEȘTE ȘI: Realitatea despre anveloparea blocurilor din Timișoara. Administrația Robu vs. administrația Fritz

„Pentru pacientă, intervenția chirurgicală a însemnat ultima șansa, ultima alternativă în ceea ce privește tratamentul bolii de care suferea. Femeia în vârsta de 75 de ani a necesitat o pregătire preoperatorie deosebit de complexă, pentru a minimiza riscurile și pentru a asigura succesul operației. Intervenția chirurgicală a durat aproape 4 ore.

În timpul operației s-a lucrat cu o pompă de circulație extracorporeala prin care funcțiile inimii au fost preluate de acest dispozitiv.

Vreau să mulțumesc întregii echipe care a participat la acesta operație și care a colaborat foarte bine în timpul intervenției chirurgicale”, spune dr. Adrian Ursulescu, medic primar chirurgie cardiacă.

Intervenția chirurgicală a avut loc într-o sala de operații hibridă, în care echipamentul medical este adaptat pentru a permite atât intervenții chirurgicale deschise, cum ar fi bypass-ul coronarian sau înlocuirea valvulară, cât și proceduri minim invazive, cum ar fi angioplastia coronariană sau implantarea stenturilor.

„Imediat după intervenția pe cord deschis, pacienta a fost transferată în salonul de Terapie Intensivă, situat lângă sala de operații, iar apoi pe secția de recuperare.

Trebuie să spun că accesul direct din salonul ATI în sala de intervenții chirurgicale este deosebit de important pentru a reduce timpii de reacție în cazul apariției unei complicații”, spune dr. Adrian Ursulescu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *