OMS recomandă purtarea măştii şi în casă, de sărbători, și la reuniunile familiale

masca 21

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă să se poarte masca de protecţie la reuniunile în familie de Crăciun şi la sărbătorile de la sfârşitul anului – în Europa -, a anunţat ea miercuri, avertizând cu privire la un ”risc mare” de intensificare a pandemiei la începutul lui 2021, în contextul în care mai multe ţări din Europa se confruntă cu o intensificare a contaminărilor cu câteva zile înainte de de sfârşitul anului, relatează AFP, conform Mediafax.

Având în vedere evoluţia pandemiei covid-19 în Europa, ”există un risc mare al unei noi intensificări în primele săptămâni şi luni ale lui 2021”, avertizează într-un comunicat filiala europeană a OMS.

OMS Europa îndeamnă la ”purtarea măştii de protecţie şi la distanţare socială” în timpul sărbătorilor de la sfârşitul anului.

CITEŞTE ŞI: 5 tipuri de ghete pentru bărbați care pun în valoare ţinutele smart-casual

”Poate părea incomod să se poarte o mască şi să se practice distanţarea fizică în prezenţa unor prieteni şi membri ai familiei, însă acest lucru contribuie în mare parte la garantarea faptului că toată lumea rămâne în siguranţă şi sănătoasă”, dă asigurări organizaţia.

În măsura în care este posibil, adunările este necesar să aibă loc afară, recomandă OMS.

În cazul în care au loc în interior, este importantă o limitare a numărului invitaţilor şi de o ventilare bună, în vederea limitării riscurilor, sfătuieşte organizaţia.

CITEŞTE ŞI: Pulovere tricotate prietenoase cu portofelul, speciale pentru iarnă

Regiunea Europa a OMS – din care fac parte 53 de ţări, inclusiv Rusia, a înregistrat peste 22 de milioane de cazuri şi aproape 500.000 de morţi din cauza covid-19 de la începutul pandemiei, potrivit organizaţiei.

În ultimele şapte zile, aproape 1,7 milioane de cazuri noi au fost înregistrate şi peste 34.500 de morţi.

Odată cu apropierea Crăciunului, noi ”baterii” de restricţii intră în vigoare, miercuri, în mai multe ţări europene, în vederea opririi unui nivel de contaminare cu covid-19 considerat îngrijorător – Germania închide magazinele considerate neesenţiale, iar Regatul Unit închide puburile şi restaurantele.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “OMS recomandă purtarea măştii şi în casă, de sărbători, și la reuniunile familiale

Lasă un răspuns