OMS avertizează asupra înmulţirii ţânţarilor care transmit boli virale în Europa

OMS avertizează asupra înmulţirii ţânţarilor care transmit boli virale în Europa

OMS avertizează asupra înmulţirii ţânţarilor care transmit boli virale în Europa

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează că ţânţarii din specia Aedes, care transmit boli virale precum febra Dengue, Zika sau febra Chikunguna, au o prezenţă tot mai frecventă în sudul Europei, informează agerpres.ro.

Schimbările climatice şi creşterea temperaturilor în sudul Europei şi în Conul sudic al Americii de Sud au permis insectelor să se reproducă mai uşor, a semnalat un responsabil al OMS în domeniul bolilor tropicale.

OMS atenţionează că o creştere a numărului cazurilor de febră Dengue şi febră Chikunguna observată în ultimele luni ale anului trecut şi în primele luni ale anului în curs în unele ţări sud-americane ar putea fi un avertisment pentru ţările din sudul Europei, precum Spania, Franţa, Italia, Grecia sau Croaţia.

CITEȘTE ȘI: Fermierii din Nădlac anunță proteste. Zeci de utilaje se vor deplasa cu viteză redusă, îngreunând accesul la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2

Temperaturile ridicate care se înregistrează în ţările europene în lunile de primăvară şi vară favorizează înmulţirea ţânţarilor pe continent, relatează agenţia EFE.

Experţii OMS reamintesc că ţânţarii din specia Aedes înţeapă oamenii în timpul zilei. În plus, întrucât aceşti ţânţari pot ataca mai multe persoane în aceeaşi zi, este astfel favorizată apariţia unor focare de infectare.

Ţânţarii din specia Aedes transmit boli virale precum febra Dengue, Zika sau febra Chikunguna
Pentru niciuna dintre cele trei boli virale transmise de ţânţari menţionate nu există vaccin.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *