OMS anunţă compensații pentru cei care au suferit reacții grave după vaccinul anti-Covid

Vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson a eșuat într-un ”număr important” de cazuri

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat un plan pentru acordarea de compensaţii, fără recunoaşterea vinovăţiei, acordate persoanelor care au suferit efecter secundare majore, după ce au fost vaccinate împotriva Covid-19. Programul este adresat celor 92 de ţări cele mai sărace ale lumii, care vor primi vaccinuri în cadrul programului COVAX.

CITEȘTE ȘI: Imagini teribile în Italia, unde o alunecare de teren a aruncat în mare 200 de sicrie

Programul, despre care OMS afirmă că este primul şi singurul mecanism de compensare la nivel internaţional în cazul daunelor provocate de vaccinuri, va oferi persoanelor eligibile ”un proces rapid, corect, solid şi transparent”, a anunţat OMS într-un comunicat citat de Reuters.

”Prin acordarea unei sume de compensare fără asumarea vinei, într-un acord complet şi final pentru orice solicitare, programul COVEX are ca obiectiv să reducă semnificativ necesitatea de a recurge la instanţe, care poate fi un proces îndelungat şi costisitor”, se mai arată în comunicat.

Întrebările despre gestionarea cererilor pentru compensaţii în eventualitatea unor efecte secundare majore ale vaccinurilor pentru Covid-19, care vor fi probabil foarte rare, au fost un motiv de îngrijorare pentru ţările care urmează să primească vaccinuri prin intermediul programului COVAX.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns