Oierii: Hai să ne ținem tari și să nu dăm anul ăsta mieii fără 25 lei/kg! Dezbateri încinse pe Facebook

Oierii: Hai să ne ținem tari și să nu dăm anul ăsta mieii fără 25 lei/kg! Dezbateri încinse pe Facebook

Oierii: Hai să ne ținem tari și să nu dăm anul ăsta mieii fără 25 lei/kg! Dezbateri încinse pe Facebook

Dezbateri încinse pe grupurile Facebook ale crescătorilor români de oi. Ca în fiecare an, mulți oieri fac apel la solidaritatea în branșă când vine vorba de prețul la kilogramul de miel, scrie agroinfo.ro.

Să ținem cu toții la preț! Să nu dăm mieii mai jos de 25 de lei/kg, ăsta e prețul corect, spun crescătorii.

CITEȘTE ȘI: Un fermier din vestul țării este cel mai mare crescător de porci Mangaliţa din România

„Să fiți pregătiți că se pregătește un preț de rahat la miei, să stați liniștiți și să îi dați cu 10 lei, că rămâneți cu ei și faceți turma mare dup-aia.

Dacă nu facem ceva, ne vor călca anul asta în picioare cu prețul, ai Doamne, că dacă nu ar pleca un miel, dar niciun miel, să-i vezi cum ar umbla la bani,” a postat un mesaj de o ironie amară crescătorul de ovine Marius Coc.

La mesajul lui, mai multe replici au însuflețit discuția despre prețurile din oierit, samsari, cheltuielile crescute din ferme.

„Ionut Gabriel Farkas: Salut Marius Coc. Sunt perfect de acord cu tine, toate sunt scumpe..forta de munca nu este…deci FALIMENT!

Problema majora e ca nu exista unitate, cooperativele sau asociatiile, parlamentarii nu fac nimic in privinta asta. Pentru ce-i care cumpara mieii si ii duc in Arabia sau unde ii duc ei, sunt 3 MARI EXPORTATORI, care fac pretul la miei, pe langa ei mai sunt miii de “SAMSARI” care cumpara miei pentru ei…fiecare negociaza pentru el si buzunarul lui.

Singura solutie ca si pretul la mieii sa se pastreze si sa fie bun, ar fi ca pe fiecare judet sa fie un singur reprezentant care sa negocieze pretul pentru fiecare fermier in parte…fiecare reprezentant de pe judet sa comunice mai departe la un singur NEGOCIATOR CU CEI care cumpără!

Sa nu se mai vanda nimic prin intermediul samsarilor!!! Asta ar fii singura solutie .

Daca nu există unitate, nu există putere. Succes la toata lumea!

Ionel Ban: În țara asta din pacate totul e loterie, lipsa asocierii si a contractelor nu ne face bine! Ne putem astepta la surprize, sanatosi sa fim si o fi cumva, urmarit cand e pretul bun si dati,un pic de branzica facut, si mai trece cumva, ca daca stam dupa subventile lor si dupa povesti, praf si pulbere!

Alexandru Deak: Corect nu trebe lăsat sub 25 de lei kg.

Iepure Ionel: Sincer, nu vreau să dezamăgesc pe nimeni cu ce se aude dar nu-i de bine cu prețul mieilor! Păcat de munca oamenilor și câtă cheltuială, stres si fără forță de muncă… să vină ăștea cu un preț de rahat să te facă să-i dai în cap cu ce prinzi în mână.

Hosu Radu: Tot asa ați vorbit și anul trecut și în fiecare an..Sa țineți de preț , sa fim uniți, bla , bla , bla… Anul acesta după Paști o sa fie 10 lei , și nici asa nu o să-i ia pe toti.

Înțelegeți că e marfă multa și piața e tot aceeași dacă nu mai mica. Carnea de oaie ( nu de miel ) o sa meargă mai bine.

Înțelegeți o dată ca prețul nu e suma preturilor de cost, ci un lucru pe care îl stabilește piața. Nu vânzătorul și nici cumpărătorul

Costy Totto: Stati linistiti! Acum nu ii da nimeni si sa vezi la Pasti cum se roaga de samsari sa vina sa ii ia! Ba mai pervers ca romanul nu-i nici unul! Știi cum e aia, unde-s doi, unul te vinde.

Teleanu Teleanca: Noi ciobanii avem marfa si tot noi avem puterea sa stabilim pretul. Dragi colegi, hai sa ne tinem tari si sa nu dam mieii fara 25 de lei/kg! Va rog sa ținem cu totii la preț, că porumbul, balotii, motorina si traiul s-au dublat!

Chelaru Cosmy: Asa va trebuie…nu sunteti uniti…nu stiti sa atrageti fonduri UE.

Dan Sas: De ce parlamentariii se unesc să le crească pensiile? Ciobanii nu pot face treaba asta? Baftă ciobanilor, arătați-le că nu sunteți mai slabi ca ei.”


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *