Oficialii din Educație s-au răzgândit în privinţa mărțișoarelor de 1 martie și a cadourilor de 8 martie

martisoare handmade

Mărţişorul e o problemă spinoasă în şcoli în acest an. În timp ce legea spune că, în pandemie, copiii nu au voie să facă schimb de obiecte, oficialii din Educaţie se contrazic. Dacă ieri, schimbul de flori şi mărţişoare era interzis, astăzi e permis. În multe locuri din ţară, părinţii au fost anunţaţi să nu pregătească daruri.

CITEȘTE ȘI: Ionuţ Nasleu, oprit pe Aeroportul Otopeni să părăsească România. Fostul şef al Pieţelor Timişoara a fost reținut

Totul a plecat de la ordinul comun dat de ministerele Educaţiei şi Sănătăţii în februarie, la începutul semestrului. În document, este scris clar că schimbul de obiecte personale e interzis.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, a anunţat ieri că nu se pot face excepţii, nici măcar de 1 martie. „Nu cred că cineva va da o derogare de la ordinul comun și să spunem că se interzice schimbul de obiecte persoanele, mai puțin mărțișoare și flori”.

După un timp. oficialii s-au răzgândit:

Sorin Cimpeanu, ministrul Educaţiei: ”Ministerul Educaţiei nu doreşte şi nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal. Ministerul Educaţiei n-a transmis nicio interdicţie în acest sens, nici măcar cu titlu de recomandare”.

Şi secretarul de stat a revenit astăzi.

Sorin Ion, secretar de stat Ministerul Educaţiei: ”Nu sunt interzise și nu există prevederi în ordinul de ministru referitoare la mărțișoare. Dacă e schimb de obiecte personale e bine să încercam să definim. Dar nu vom defini emițând un document special pentru mărțișoare și flori de 8 Martie”.

În şcoli însă s-au transmis deja ordinele. Mulţi profesori i-au anunţat pe părinţi că anul acesta tradiţia nu se păstrează. Specialiştii recomandă împărţirea mărţişoarelor dar cu distanţare.

Anul trecut, o anchetă epidemiologică a fost declanşată la ADP sector 4, după ce fostul ofiţer MAI infectat cu coronavirus a împărţit mărţişoare colegelor sal

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Oficialii din Educație s-au răzgândit în privinţa mărțișoarelor de 1 martie și a cadourilor de 8 martie

  1.  Buchetul de flori cu un martisor poate fi facut cadou la nivel de clasa,grupa si in nici un caz ,nu trebuie acceptat,cu titlu individual,deoarece s-a ajuns,la exagerari si mita,mascata in cadouri individuale,constand in bijuterii,imbracaminte,covoare, excursii.etc Cred ca ministrul realizeaza cum stau lucrurile,sunt metehne vechi si cunoscute.Nu fac cinste Scolii romanesti, ministrului ,Ministerului,oricui daca se continua astfel. Majoritatea profesorilor care se pretind dascali.nu trebuie sa accepte  injosirea, sunt suficiente satisfactii morale daca ele exista 

Lasă un răspuns