Oficialii de la București vin la Timişoara, ne laudă, promit și pleacă

Oficialii de la București vin la Timişoara, ne laudă, promit și pleacă

Timișoara a fost, în ultima zi lucrătoare a săptămânii trecute, ținta vizitei unui înalt oficial de la București: ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Atilla. Acesta a venit în vestul țării să vorbească despre programul guvernamental de construire a creșelor, pentru care există bani europeni și pentru care municipalitatea de pe Bega a depus patru cereri.

De asemenea, o altă categorie de proiecte pentru care Timișoara ar putea obține finanțare prin faimosul PNRR este cea a parcărilor subterane care ar putea fi construite inclusiv în cartiere, pentru locuitorii zonei.

„Urmărim ca maşinile parcate azi între blocuri, cel puţin pentru 300-400 de maşini, să le putem coborî în parcările subterane după-amiaza, la revenirea de la serviciu. Astfel, eliberăm spaţii de parcări supraterane pe care să le transformăm în zone verzi. Pe plan naţional, avem o ţintă de 37 la sută verde, iar acest proiect se încadrează foarte bine în cerinţa Comisiei Europene. Dacă Fondul de rezilienţă pentru UAT-uri se aprobă şi acest proiect poate fi accesat va exista finanţare. Fiecare comunitate va decide dacă va dori să implementeze un astfel de proiect cu finanţare europeană”, a spus ministrul.

Desigur, agenda autorităților locale, adică a oamenilor din Timiș, era una puțin diferită. Ministrul a fost plimbat pe șantierul de lărgire la patru benzi de circulație a drumului județean Timișoara – Moșnița Nouă, o investiție cu bani de la ministerul de resort, care va fi terminată în această toamnă.

Dacă tot a ajuns în partea de sud a orașului, a fost binevenită o vizită la Stadionul „Dan Păltinișanu” (plus amplasamentul pentru noua sală polivalentă cu 16.000 de locuri), apoi una la viitorul centru multicultural (fosta clinică de dermatologie) și, nu în ultimul rând, la complexul MultipleXity de pe Take Ionescu. Toate acestea ar avea mare nevoie de finanțare de la bugetul central, iar ministrul ne-a dat ceea ce putea, adică speranțe.

Nu cu mult timp în urmă, tot într-o zi de vineri, Timișoara era vizitată de proaspăt numita ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă. Aceasta ne-a lăudat pentru progresele făcute cu vaccinarea și a vizitat noua aripă a Spitalului „Louis Țurcanu”, aflată în construcție de opt ani, centrul de mari arși de la Casa Austria și maidanul unde va începe construirea noii maternități. Rolul ministrului? Să dea un ultim imbold viitoarelor investiții în sănătate.

O evidență a miniștrilor de toate culorile politice care s-au perindat prin Timișoara doar în ultimii cinci-șase ani ne-ar face să le pierdem șirul, iar promisiunile emise de aceștia ar umple podurile de la casele tuturor timișenilor. Investițiile dedicate acestei părți de țară (ca și altora, de altfel, că peste tot lucrurile merg ca vai de ele) ori sunt amânate, ori sunt finanțate cu țârâita sau se împiedică de nesfârșita birocrație a avizelor de la cele mai neașteptate instituții ale statului român.

CITEŞTE ŞI: Bilanţ horror la un ultramaraton: 21 de sportivi au murit îngheţaţi după ce au fost surprinşi de o furtună pe traseu (video)

Cele care au fost puse în practică sunt, de fapt, proiecte locale, pentru care s-a reușit, eventual, obținerea de fonduri europene.

O listă scurtă a celor promise de prea mulți ani ar include: stadion și sală polivalentă, institut oncologic, spital municipal nou, legături directe cu autostrada și enumerarea poate continua. Poate ar mai fi nevoie doar de o rugăminte pentru oficialii zilei, care se străduiesc, și ei, să obțină bunăvoință și fonduri de la București: anunțați-ne când puneți ceva în practică pe bune, că de vorbe goale ne-am săturat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Oficialii de la București vin la Timişoara, ne laudă, promit și pleacă

  1. Care oficiali de la București?
    Guvernul aparține Coaliției PNL-USR-UDMR.DICTATORUL KLAUS IOHANNIS este din SibiuPreședintele PNL, Ludovic Orban este din BrașovPreședintele USR, Barna este din SibiuPreședintele UDMR, Kelemen Hunor este din CovasnaDirectorul SRI, Hellvig este din Cluj.

Lasă un răspuns