Bilanţ horror la un ultramaraton: 21 de sportivi au murit îngheţaţi după ce au fost surprinşi de o furtună pe traseu (video)

maraton 3

21 de sportivi chinezi au murit îngheţaţi, sâmbătă, după ce traseul pe care alergau a fost lovit brusc de ger, grindină şi temperaturi scăzute, în cadrul unui ultramaraton de 100 de kilometri, într-o zonă muntoasă din nord-vestul Chinei.
Cursa de semimaraton a pornit dintr-o zonă turistică, lângă Yellow River, în oraşul Baiyin. Traseul purta sportivii prin canioane adânci şi pe dealuri până pe un platou arid, la o altitudine de peste 1.000 de metri, scrie Reuters. Cursa de semimaraton a început sâmbătă dimineaţă, sportivii fiind îmbrăcaţi în pantaloni scurţi şi tricou. La prânz, când maratoniştii au ajuns pe o parte a traseului aflată la o altitudine mare, vremea s-a schimbat brusc. Temperaturile au scăzut sub zero, a început un vânt puternic, urmat de ploaie cu gheaţă, au declarat oficiali din Baiyin, în cadrul unei conferinţe de presă, duminică.

Autorităţile chineze au mobilizat 1.200 de persoane pentru a-i salva pe maratonişti, ajutate de drone şi radare, însă în timpul nopţii temperaturile au scăzut mai mult.

Bilanţul final a fost anunţat duminică dimineaţă: 21 de morţi. În cadrul ultramaratonului au participat 172 de persoane. Potrivit Administraţiei Meteorologice din China, Baiyin avea o avertizare de vânt moderat până la puternic, de vineri până sâmbătă noaptea. De asemenea, un raport publicat de serviciile provinciale de meteorologie, joi, atrăgea atenţia asupra temperaturilor care vor scădea „semnificativ” în mare parte a provinciei Gansu, inclusiv în Baiyin, până duminică.

Moartea celor 21 de sportivi a stârnit indignare publică pe site-urile de socializare din China, mare parte din furie fiind îndreptată către guvernul din Baiyin şi către lipsa unei planificări de urgenţă.

„De ce nu a citit guvernul atenţionările meteo, pentru a face o evaluare a riscurilor?”, se arată într-un comentariu.

„Aceasta este o calamitate făcută în totalitate de om. Chiar dacă vremea este imprevizibilă, unde sunt planurile de urgenţă?”, este un alt comentariu. În cadrul conferinţei de presă de duminică, oficialii din Baiyin au făcut o plecăciune şi şi-au cerut scuze, afirmând că sunt profund întristaţi de moartea maratoniştilor. Guvernul provincial din Gansu a pornit o investigaţie.

 

romaniatv.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns