Oficial! S-a decis cum începe școala în judeţul Timiș

incepere scoala 1

Prefectul Liliana Oneț a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în sistem online, în cadrul căreia a fost emisă Hotărârea  privind  aprobarea scenariului în care va funcționa, începând din data de 14 septembrie,  fiecare unitate de învățământ din cele 600 existente la nivelul județului Timiș – școli și grădinițe.

Această hotârăre are la bază propunerea Inspectoratului Școlar al Județului Timiș și avizul Direcției de Sănătate Publică Timiș, făcută în urma analizei situației epidemiologice existente la nivelul județului. Propunerea ISJ Timiș a fost luată în urma hotărârilor consiliilor de administrație ale fiecărei unități de învățâmânt, adoptate în funcție de situația epidemiologică de la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale, spațiile de învățâmânt, numărul cadrelor didactice etc.

Astfel, conform Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență,  în județul Timiș, 348 de școli și grădinițe vor începe anul școlar în scenariul verde, 251 școli și grădinițe vor începe școala în scenariul galben și o singura școală va începe în scenariul roșu. Astfel, în municipiul Timișoara 29 școli și grădinițe vor începe anul școlar în scenariul verde, 96 în scenariul galben și una în scenariul roșu.

În scenariul roșu cu desfășurarea cursurilor complet on-line – va funcționa Centrul de Resurse și Asistență Educațională Speranța din Timișoara, unde nu s-au finalizat lucrările de reabilitare a claselor.

La nivelul municipiului Lugoj toate cele 31 de unități – școli și grădinițe – vor începe anul școlar în scenariul galben. În ceea ce privește orașele din județul Timiș: la Buziaș toate școlile și grădinițele încep anul școlar în scenariul verde; la Ciacova, la fel, toate încep în scenariul verde; la Deta trei unități școlare încep anul școlar în scenariul verde și două în scenariul galben; la Făget vor funcționa nouă unități școlare în scenariul verde și șase în scenariul galben; la Jimbolia, trei unități școlare vor funcționa în scenariul verde și două în scenariul galben; la Recaș șapte unități școlare vor începe anul școlar în scenariul verde și una în scenariul galben; la Sânnicolau Mare – trei unități școlare vor începe anul școlar în scenariul verde și șase în scenariul galben.

În mediul rural, 277 de școli și grădinițe din județul Timiș  vor începe anul școlar în scenariul verde și 107 în scenariul galben.

Scenariul verde presupune desfășurarea cursurilor cu prezența elevilor la școală. Scenariul galben presupune desfășurarea cursurilor cu prezența parțial fizică a elevilor la cursuri, cu excepția claselor VIII și XII. Scenariul roșu presupune desfășurarea cursurilor online.

Prevederile Hotărârii CJSU devin obligatorii începând cu data de  14 septembrie 2020, iar o dată la șapte zile Comitetul Județean pentru Situații de Urgența reevaluează situația unităților de învățământ din județ.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns