Ce ţări mai impun restricţii pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2. Precauţie, reguli stricte şi nostalgia normalităţii

OMS cere guvernelor să reintroducă obligativitatea purtării măștii de protecție

Portugalia introduce noi reguli. Adunările mai mari de zece persoane sunt interzise şi se impun limite de socializare. E interzis şi consumul băuturilor alcoolice mai târziu de ora 20.00. În cele mai mari oraşe, Lisabona şi Porto, vor fi implementate reguli speciale. Oamenii vor merge în ture la locul de muncă, transportul public va fi limitat, iar restaurantele şi cafenelele de lângă şcoli vor servi doar grupuri de maxim patru oamenil la masă. Portughezii înţeleg riscurile, dar spun că nu pot trăi în panică şi vor să îşi continue viaţa. Cazurile de COVID din Portuglia au ajus la un număr record, peste 600 într-o zi.

CITEȘTE ȘI: Patru români morți într-un Opel Vivaro strivit între două TIR-uri, în Germania. Vinovat de tragedie e tot un român

Şi Austria a ajuns la peste 500 de cazuri pe zi. Măsurile se înăspresc şi aici. Masca devine obligatorie în toate spaţiile interioare, iar numărul participanţilor la evenimente e limitat. Cancelarul Austriei spune că nu se aşteaptă la o îmbunătăţire a situaţiei. Masca obligatorie Evenimentele limitate la 50 de persoane în interior / 100 în exterior Evenimente speciale: 1.500 interior / 3.000 exterior „Ne aşteptăm să avem nevoie de aceste măsuri cel puţin pe perioada iernii. Şi nu putem promite că nu vom impune şi altele. Obiectivul e acela de a preveni carantina”, a declarat Sebastian Kurz, cancelarul Austriei.

În Marea Britanie, în Birmingham, englezii pot ieşi ca să mearhă într-un  bar, dar nu se pot întâlni cu persoane dintr-o altă familie, într-un grup mai mare de şase. Te întrebi de ce? Autorităţile consideră că principalul motiv pentru care cazurile au crescut sunt adunările private. Marea Britanie a atins un record de peste 3.000 de cazuri într-o zi.

sursa: mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *