Oficial! La 1 februarie ar putea expira certificatul verde pentru cei care nu și-au făcut doza a treia şi au trecut 9 luni de la rapel

Rafila propune renunțarea la mască în exterior și la certificatul Covid

Persoanele pentru care au trecut mai mult de 9 luni de la efectuarea dozei doi ar trebui să-și facă doza booster până la 1 februarie, pentru că de la această dată va expira certificatul verde pentru persoanele care nu au doza a treia (booster), a declarat ministrul Sănătății Alexandru Rafila, la Europa FM. Este vorba de o directivă europeană, a explicat Rafila.

Ministrul Sănătății a mai spus că 2022 ar fi anul în care „vom încheia această urgență medicală”, conform „istoriei naturale a pandemiilor”.

„S-ar putea să avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare dacă după data de 1 februarie va intra în funcțiune mecanismul european, directiva europeană: valabilitatea certificatului de vaccinare este prelungită dacă persoanele se vaccinează cu doza booster într-un interval care să nu depășească 9 luni de la încheierea vaccinării”, a sus Alexandru Rafila la Europa FM.

Rafila a mai afirmat că valabilitatea certificatelor de vaccinare va fi condiționată de acest interval de maxim 9 luni de la încheierea vaccinării.

„Cine s-a vaccinat în august nu trebuie să-și facă vaccin pentru că nu au trecut 9 luni de vaccinarea cu a doua doză”, a adăugat el, conform HotNews.ro.

Câți români au făcut doza booster de vaccin împotriva COVID-19

2.256.000 de români, reprezentând 42,85% dintre persoanele eligibile pentru doza 3 de vaccin împotriva COVID-19 în România, au făcut până în acest moment boosterul, a anunțat joi medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

5,26 de milioane de persoane sunt eligibile în acest moment în România pentru doza booster – au cel puțin 4 luni de la prima schemă de vaccinare, a explicat Valeriu Gheorghiță.

CITEŞTE ŞI: Harta centrelor de evaluare COVID-19: Unde mergi dacă ai o formă ușoară sau medie de boală

42,85% dintre persoanele eligibile pentru doza 3 au făcut boosterul.

Din totalul persoanelor vaccinate în România cu cel puțin o doză, 28% au primit și doza booster, mai spune coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Oficial! La 1 februarie ar putea expira certificatul verde pentru cei care nu și-au făcut doza a treia şi au trecut 9 luni de la rapel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *