Oferta educațională în Timiș se extinde cu specializarea tehnician veterinar

Oferta educațională în Timiș se extinde cu specializarea tehnician veterinar

Corelarea nevoilor reale de pe piața muncii cu oferta educațională a instituțiilor de învățământ reprezintă un element esențial în adaptarea competențelor profesionale dobândite de tineri pe parcursul procesului lor de instruire, facilitându-le, astfel, o mai bună accedere spre un loc de muncă.

O astfel de nevoie a fost identificată și de compania Smithfield, spre exemplu, privind calificarea de tehnician veterinar. Dezinteresul tot mai scăzut în privința învățământului profesional și tehnic din România a făcut ca numărul claselor educative de profil să scadă de la an la an, aflându-ne, astăzi, în situația de a avea o ofertă educațională extrem de săracă în privința anumitor calificări.

CITEȘTE ȘI: Tentativă de fraudă cu Loteria Vaccinării: Atenție la e-mail-uri false în care sunteți anunțați că ați câștigat 10.000 de lei – Renaşterea bănăţeană (renasterea.ro)

Necesitatea asigurării forței de muncă cu personal calificat a determinat compania Smithfield să adreseze propunerea Inspectoratului Școlar Județean Timiș de înființare a unei clase cu profil tehnic, pentru specializarea de tehnician veterinar. Aceasta urmează să fie cuprinsă în rețeaua școlară timișeană începând din toamna acestui an, în cadrul Colegiului de Silvicultură și Agricultură ”Casa Verde” din Timișoara.

”Învățământul agricol a suferit modificări ample în ultimii 30 de ani. Dacă în anul 2000 aveam șase-șapte licee cu profil agricol la nivelul județului, în acest moment avem o singură unitate de învățământ cu profil eminamente agricol, la Liceul Tehnologic Cristofor Nako din Sânnicolau Mare. Mai avem clase cu profil agricol și la alte unități de învățământ – Colegiul de Silvicultură și Agricultură Casa Verde din Timișoara, la Ciocova, la Deta, la Jimbolia, la Lovrin. Aici vorbim doar de clase cu profil agricol, nu de unități de învățământ cu profil agricol pe toată verticala liceului. Ca atare, partenerii noștri operatori economici au identificat acest deficit de resursă umană, venind cu solicitarea și cu dorința de a-i sprijini în înființarea de clase cu specializarea tehnician veterinar”, a specificat inspectorul școlar general Marin Popescu.

CITEȘTE ȘI: Maratonul de la Shanghai a fost amânat pe termen nelimitat din cauza COVID-19 – Renaşterea bănăţeană (renasterea.ro)

”Smithfield România este, în acest moment, cel mai mare crescător de porci și cel mai mare producător de carne din România, fiind și cel mai mare investitor din agricultura românească. (…) Având expertiză în spate, colaborări cu instituții de învățământ din anul 2005 (…) și dorind să ne extindem, am venit cu această inițiativă și propunere de a avea și în Timișoara o clasă, cel puțin pentru început, de tehnicieni veterinari, din rândul căreia să putem recruta viitorii colegi”, a precizat Martin Valer, director de resurse umane în cadrul companiei Smithfield.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *