Ofertă de iluminat public în Timişoara: ziua da și noaptea ba

enel 2

În timp ce timișorenii care circulă pe străzile orașului după lăsarea întunericului se plâng că sunt nevoiți, de multe ori, în diverse zone ale orașului, să se descurce prin beznă, atunci când soarele strălucește sunt aprinse și becurile.

Problema întunericului nu mai este chiar așa apăsătoare în această perioadă a anului, când și ziua a crescut, dar cea a risipei rămâne.

iluminat public 1Așa au stat lucrurile și joi dimineață, când, după ora 9, pe o vreme senină și în plin soare, în partea de nord a orașului, iluminatul public funcționa din plin. Vizate au fost străzile Circumavlațiunii, Ionel Perlea, Alexandru Ioan Cuza și altele.

Conform unor opinii ale factorilor responsabili, becurile ar fi puse în stare de funcționare pentru a se constata câte dintre ele s-au defectat.

Oare verificarea nu se poate face seara, atunci când oricum iluminatul este pornit? Greu de spus, dar acest domeniu, important pentru orice oraș mare, pare a se afla, deocamdată, în derivă.

Serviciu important, dar neglijat

Reamintim că în octombrie 2015, consilierii locali timișoreni au decis să prelungească pentru doi ani contractele pentru iluminatul public încheiate în anul 2005, pentru activitățile de întreținere și iluminat festiv. Teoretic, dacă nu intervine o nouă amânare, în câteva luni ar trebui încheiat un nou contract de concesionare a acestui serviciu, dar până în prezent nu s-a auzit nimic despre organizarea unei licitații pe această temă.

Conform unui studiu de fundamentare a deciziei de concesionare, aprobat de aleșii timișoreni acum doi ani, noul contract ar urma să se încheie pe o perioadă de zece ani, iar firma câștigătoare ar trebui să investească în această perioadă peste 67 de milioane de euro. Primăria Timișoara ar urma să încaseze o redevență anuală și să ramburseze valoarea investiției, în mod eșalonat, timp de zece ani.

De asemenea, conform aceluiași studiu, deja vechi de doi ani, răstimp în care nu s-a îmbunătățit nimic: „Durata de viaţă a 40 la sută dintre aparatele de iluminat din sistem este demult depăşită şi nu se mai justifică economic întreținerea unor aparate depăşite tehnic şi moral, cu un consum ridicat de energie electrică; există în rândul populației o stare de nemulţumire indusă de funcţionarea deficitară a sistemului de iluminat din cauza existenței acestor aparate de iluminat învechite, ca şi a timpului de remediere a defectelor de reţea care nu sunt în proprietatea primăriei. Aceste nemulţumiri sunt legate de lipsa de securitate rutieră şi personală și de aspectul oraşului”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *