Obiective de investiții majore într-o localitate rurală care are deja asfalt pe mai toate străzile

Localitatea timişeană este una dintre puţinele în care asfaltul pe străzi e… la el acasă, 90 la sută din lungimea lor fiind modernizată.

Pentru ceea ce a mai rămas de executat, dar și pentru reabilitarea porțiunilor asfaltate cu ani în urmă, administrația publică din Lovrin va depune un proiect pentru atragerea de fonduri.

Obiectivele de infrastructură ale anului 2017 din comuna timișeană, așa cum au fost ele enumerate de viceprimarul Eugen Truță, sunt modernizarea în continuare a trotuarelor, realizarea de piste de biciclete și de căi de acces în gospodării, precum și reabilitarea sistemului centralizat de încălzire cu ape geotermale.

Pentru realizarea acestora, administrația încearcă să obțină fonduri, fie prin programele guvernamentale, fie prin cele europene. În funcție de banii care vor fi la dispoziție, se vor face analize și în privința soluțiilor tehnice, dar și a modului concret de abordare a investițiilor.

În privința serviciului de apă-canal, acesta a fost încredințat operatorului regional Aquatim. Canalizarea, conform oficialului local, se află în faza obținerii avizului de mediu pentru rețea și pentru stația de epurare.

Un alt obiectiv este îmbunătățirea activității bazei de agrement, respectiv realizarea unei reabilitări exterioare a acesteia.

De asemenea, se fac demersuri pentru obținerea de fonduri pentru realizarea, în cadrul bazei, a unor terenuri de sport în aer liber.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *