Oaspeți de seamă ai karateului mondial, în stagiu la Giroc

Oaspeți de seamă ai karateului mondial, în stagiu la Giroc

Clubul Sportiv Giroc-Chișoda și Shodan Karate, structuri sportive membre ale comisiei naționale SKIF România din cadrul Federației Române de Karate, au organizat recent în sala de sport a Liceului „David Voniga” din Giroc un seminar în care invitat special a fost japonezul Shihan Manabu Murakami (8 Dan).

Acesta deține în prezent rangul al 8-lea Dan și este actualul instructor șef al SKIF. A câștigat de cinci ori campionatele mondiale SKIF (în 1988 – Japonia; 1991 – Mexic; 1994 – Japonia; 2000 – Indonezia și 2003 – Africa de Sud).

Născut în 1966 în Kyushu, o insulă din sudul Japoniei, a început să practice karate la vârsta de nouă ani cu instructorul JKA Sensei Mauro. Când Soke Hirokazu a format SKIF, el s-a alăturat imediat organizației acestuia, în anii ’70. La vârsta de 18 ani, Sensei Murakami a studiat la Universitatea Takusoku din Tokyo. După absolvire, a urmat timp de doi ani cursul de instructor SKIF Dojo și a rămas în această organizație pâna în acest moment, când este instructor șef.

La seminarul condus de Sensei Murakami și la care a mai fost invitat președintele Federației Române de Karate, comisia națională SKIF, Sensei Cătălin Bucur, au participat 280 de sportivi din toată țara. La finalul acestui seminar a avut loc sesiunea de examinare a „centurilor negre”, unde au promovat examenul 28 de sportivi cu centură neagră.

„Ar trebui să te distrezi practicând karate și dacă te motivezi vei deveni mai bun de fiecare dată! Căutați acea motivație care să vă stimuleze, bucurați-vă de ea și atunci veți ajunge departe!”, sunt cuvintele pe care Sensei Murakami le-a rostit la finalul stagiului de la Giroc, ele spunând totul despre această disciplină sportivă și despre felul în care ea modelează trupul și mintea.

Cei care s-au ocupat de organizarea acestui eveniment, Clubul Sportiv Giroc-Chișoda, Clubul Sportiv Shodan Karate Timișoara, Primăria Giroc, Consiliul Local Giroc și Sensei George Coca, au promis că acest eveniment va fi urmat de altele de același calibru, dar au lansat președintelui FRK – comisia națională SKIF, Cătălin Bucur, și provocarea de a organiza în anul sportiv următor, la Giroc, Campionatele Naționale de Karate – SKIF.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *