Oaspete japonez de vază la Asociația Timișoara 2021

Asociația Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii a primit, vineri, vizita dlui Shuji Kogi, secretar general al Comitetului UE-Japonia Fest, Tokyo, care are o experiență de 25 de ani în domeniul cooperării cu orașe care au deținut titlul de Capitală Culturală Europeană.

După cum a explicat dl. Kogi în cadrul întâlnirii, Comitetul UE-Japonia Fest susține cooperarea între operatorii culturali locali și cei japonezi, încurajează schimburile culturale până în anul 2021, anul realizării proiectului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii și sprijină proiectele specifice care sunt asociate cu promovarea culturii și artei japoneze în Timișoara.

Întâlnirea a reprezentat o oportunitate pentru Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, de a împărtăși împreună cu dl. Shuji Kogi din experiența domniei sale în cadrul anilor de cooperare cu Capitalele europene ale culturii și deschiderea unui drum important în ceea ce privește cooperarea viitoare a asociației cu Comitetul UE – Japan Fest.

„Programul nostru cultural dezvoltă aceste oportunități și experiențe în proiecte de rezidență, în care grupuri mixte de artiști locali și internaționali lucrează împreună. O trăsătură proprie a Timișoarei este că încurajează diversitatea și dialogul.

Este un oraș al interculturalității, al oamenilor de religii diferite, cu căsătorii mixte, publicații în diferite limbi, teatre în limbile română, maghiară și germană. Un oraș al culturilor, credințelor și obiceiurilor diferite, ai cărui cetățeni râd, discută, se roagă și cântă împreună, în respect reciproc.

În acest sens, îi invităm pe cetățenii europeni să ni se alăture într-o călătorie inspirată de valori precum interculturalitate și multiconfesionalitate, încurajarea diversității, colaborării și empatiei, adică sursele principale de <<lumină>> necesare pentru a face față provocărilor cu care se confruntă continentul nostru”, a precizat Simona Neumann, director executiv al Asociației Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii.

1 Comments
Ionica 29/01/2019
Au primit japonezii casti de protectie,in caz ca tigla tencuiala de pe cladiri le strica freza?