Oase de copil, găsite în frigiderul lui Burnei

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei, de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, ar fi implantat unor copii dispozitive din ceramică neomologate, fragmente de oase de vită şi bucăţi din filtre de tanc, iar în unele cazuri ar fi folosit şuruburi luate din comerţ, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Burnei le spunea părinţilor copiilor care veneau la el că este singurul medic din lume care poate face anumite operaţii, dădea impresia că este mereu ocupat şi că dacă acceptă un caz este un privilegiu, iar în unele cazuri recomanda intervenţia chirurgicală, deşi ştia că unele deficienţe fizice nu puteau fi corectate. Anchetatorii au găsit la percheziţii plicuri cu bani în cărţi din biblioteca de la Spitalul „Marie Curie”, au precizat sursele citate.

ACTUALIZARE 15:10 – Dezvăluiri şocante despre practicile chirurgului Gheorghe Burnei. Anchetatorii au descoperit în frigiderul de uz casnic al acestuia din cabinetul său de la Spitalul Marie Curie oase şi ţesuturi umane, cel mai probabil recoltate de la copii. Unele bucăţi de ţesut erau vechi şi de mai mulţi ani, ţinute în condiţii improprii, laolaltă cu alimente. E verificată şi pista potrivit căreia chirurgul ortoped ar fi folosit în unele operaţii proteze experimentale neautorizate. Anchetatorii verifică acum dosarele medicale ale tuturor pacienţilor lui Burnei care au decedat în ultimii zece ani. Şi tot la percheziţii au fost ridicate şi importante sume de bani.

Procurorii de la Parchetul Capitalei au cerut arestarea preventivă a medicului, cerere care se judecă acum. Chirurgul este acuzat că în ultimele două luni în care a fost monitorizat de anchetatori ar fi cerut de nu mai puțin de 17 ori mită pentru operații pe care le-ar fi condiționat de primirea acelor sume. Primirea banilor a fost înregistrată video și audio de către anchetatori.

La percheziții s-au găsit 40 de plicuri goale, iar în cele în care erau bani însumau peste 10.000 de euro echivalent (erau lei, dolari și euro). S-au mai găsit țesuturi și fragmente osoase de copii, ținute în condiții improprii. Acestea erau fișate și arătau că unele erau vechi de patru ani.

De asemenea, există la dosar declarații care trebuie să fie verificate ale unor angajați ai spitalului „Marie Curie” care spun că medicul i-ar fi trimis să cumpere din piață oase de animal sau șuruburi.

Gheorghe Burnei, pus sub acuzare pentru luare de mită şi suspectat de experimente neautorizate pe copii, a fost reţinut de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, care cer duminică unui judecător de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a chirurgului ortoped.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că medicul Gheorghe Burnei, şeful secţiei de Ortopedie a Spitalului „Marie Curie”, îi consulta pe copiii care ajungeau la el şi le spunea părinţilor acestora că au nevoie de operaţii pentru corectarea unor deficienţe fizice, deşi ştia că doar unele se puteau corecta prin intervenţii chirurgicale.

Potrivit surselor citate, medicul nu ar fi cerut direct bani pentru operaţii, dar i-ar fi interna pe copii mult timp, în mod repetat, şi ar fi amânat intervenţiile chirurgicale până când i-ar fi determinat pe părinţii acestora să îi dea bani.

În unele situaţii, deşi nu era nevoie de implantarea unor proteze sau dispozitive medicale, medicul le-ar fi spus părinţilor că trebuie făcut implant pentru corectarea unor deficienţe fizice, motivele reale fiind fie să obţină bani pentru acele proteze, fie să facă experimente.

Burnei le-ar fi spus părinţilor că protezele sunt greu de obţinut şi le-ar fi condiţionat intervenţia chirurgicală de cumpărarea acestora de la firma cu care el colabora, Argonmed SRL, deşi dispozitive medicale erau asigurate gratuit de către spital în astfel de cazuri.

Chirurgul ortoped ar fi folosit atât dispozitive medicale omologate, cât şi unele create special pentru el, care însă nu erau omologate. Burnei ar fi folosit, la unele intervenţii chirurgicale, fragmente din oase de vită fierte şi bucăţi din filtre de tanc de armată, dar şi şuruburi pe care le lua din comerţ, au mai arătat sursele citate.

Aceleaşi surse au precizat că, uneori, problemele de sănătate erau inventate de medicul Gheorghe Burnei, iar în unele cazuri ar fi implantat dispozitive greşit.

Anchetatorii mai au date că unele intervenţii chirurgicale făcute de Gheorghe Burnei nu respectau nicio procedură medicală, că au fost situaţii în care copii operaţi de el au murit, dar şi cazuri în care copiii au rămas cu infirmităţi permanente.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au făcut sâmbătă percheziţii la Spitalul „Marie Curie” şi la locuinţa lui Gheorghe Burnei. La spital, anchetatorii au găsit plicuri cu bani in cărţi din bibliotecă, au mai declarat, petnru News.ro, sursele citate.

Gheorghe Burnei ar fi cerut sume cuprinse între 1.000 de lei şi 1.000 de euro pentru o operaţie, potrivit aceloraşi surse.

Denunţul împotriva chirurgului ortoped Gheorghe Burnei a fost făcut în septembrie, iar cauza vizează 17 fapte de corupţie comise în perioada octombrie-noiembrie, potrivit Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Doi colegi de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, din echipa lui Gheorghe Burnei, au fost audiaţi sâmbătă, în calitate de martori.

Pe numele lui Gheorghe Burnei au fost deschise două dosare distincte, intrumentate de acelaşi procuror. Unul dintre dosare a fost deschis în urmă cu aproximativ două luni, pentru luare de mită, după ce părinţii unuia dintre copiii operaţi de medic au făcut un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie. Al doilea dosar al lui Burnei vizează acuzaţii de vătămare corporală gravă şi tentativă de omor, au precizat sursele citate.

În 6 decembrie, Casa Jurnalistului a prezentat cazul unei fete, care, în urma a 11 operaţii efectuate de Gheorghe Burnei, de-abia se mai poate da jos din pat, după ce medicul i-ar fi implantat un dispozitiv ceramic neomologat.

Medicul Gheorghe Burnei este profesor universitar la Catedra de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrica a UMF „Carol Davila” din Bucureşti şi şeful Clinicii de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului „Maria Sklodowska Curie”.

El a realizat şase intervenţii chirurgicale în premieră mondială şi 22 de intervenţii chirurgicale în premieră naţională, potrivit prezentării sale de pe site-ul reţelei de clinici „Regina Maria”.

digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Oase de copil, găsite în frigiderul lui Burnei

  1. Adevarat si trist insa peste 80 la suta din ceeace stim despre medicina se datoreaza nemtiilor mai precis lui Hitler care prin insarcinarea cu experiente absolut abominabile din lagarele de concentratie a dus inevitabil la progresul stiintei vrem nu vrem asta este adevarul …in nici un caz cel oficial

Lasă un răspuns